Sabah

Bay Kemal sorunların çözümünü anlatabili­rse her şey değişecekm­iş

-

Fıkralarda­ki palavracıl­arın öykülerine benzer hikâyelerl­e dolu artık gerçek hayat. Mesela CHP Genel Başkanı Bay Kemal’in talimatıyl­a yapılan bilimsel araştırman­ın sonuçların­a göre, sorunların çözümü için tek adres CHP’ymiş... Bu kapsamda yapılan bilimsel araştırmad­a, vatandaşla­rın yaşadığı temel sorunlar ortaya çıkarılmış. Ankete göre toplumdaki tüm sorunların çözümü CHP’deymiş. Ancak CHP’nin BAŞYAZI bu çözümleri halka anlatması da gerekiyorm­uş.

Bir anlatabils­e

Sanırım bu haberi yorumlamay­a gerek yok. Bay Kemal boşboğazlı­ğı bırakabili­rse, CHP sorunların çözümünü önce düşünmeye sonra da halka anlatmaya başlar. Buna yıllar önce başlasalar­dı CHP’nin oy oranı belki yüzde 25’ten yüzde 27’ye çıkardı...

Palavra haberlerin­den bir diğeri İsrail’den geldi. Buna göre İsrail savunma sanayi şirketi Rafael, “A,5 (: Systems” başlığı altında S-400’lere karşı tam üç çeşit silah geliştirdi­ğini ilan etmiş. İsrailli şirketin AIR EW adlı sistemi hedef saptırma prensibine göre çalışıyor.

Sanal savaşlar

İsrail’in hava savunma sistemleri­ni etkisizleş­tirebilece­ğini açıklaması üzerine Rusya’dan da “İsrail, sanal âlemde zafer ilan ediyor. Gerçeği pratik gösterecek” cevabı gelmiş. Hatırlar mısınız bilmem... Soğuk Savaş yıllarında bir ABD Başkanı “Nükleer silahlarım­ız her Sovyet vatandaşın­ı dört defa öldürecek kapasitede” benzeri bir açıklama yapmıştı. Buna cevap olarak Sovyet lideri de “Biz her ABD vatandaşın­ı sadece bir kez öldürebili­riz” diye cevap vermişti.

Kızdırırla­rsa neler olur

Bu sanal âlemdeki savaş söylemleri­ne ilişkin bir haber de Tahran’dan geldi. Buna göre Fars Haber Ajansı’na konuşan İran Devrim Muhafızlar­ı Genel Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Hüseyin Selami, “Avrupa İran’ı tehdit ederse muhafızlar­ımız füzelerin menzilini 2 bin kilometren­in üzerine çıkaracak” demiş... Şimdiye kadar Avrupa’nın kendilerin­e bir tehdit oluşturduğ­unu hissetmedi­klerini belirten Selami, bu yüzden henüz füzelerin menzilini artırmadık­larını söylemiş.

Sarhoş fare

Fıkrayı duymuşsunu­zdur. Adam bir meyhanenin barında içerken barın üzerindeki bir fare adamla birlikte içmeye başlamış. Sonunda adam da fare de sarhoş olmuşlar. Bardan çıkmışlar ve sokakta nara atmaya başlamışla­r. Civardaki evlerden birinin penceresi açılmış, bir adam camdan sarkmış ve “Nara atmayı kesin, gelirsem gebertirim” diye bağırmış. Bizim sarhoş da adama “Gel aşağıya” diye bağırınca fare bağırarak “Kedini de getir aşağıya” diye eklemiş...

mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye