Sabah

F(Tg T(5g5 g5*hTh 'h1<$ %818 *g56h1

SABAH yazarları Hamburg’da FETÖ’yü anlattı. Panelde konuşan SABAH yazarı Prof. Dr. Kerem Alkin, “FETÖ, dünyada artık bir terör örgütü olarak kabul edilmeli” diye konuştu

- FETÖ YENİ NESİL BİR ÖRGÜT: ALMANYA DA BENZERİNİ YAPTI: ALMANYA, GÜLEN’İ MAĞDUR GİBİ GÖSTERDİ: TOPLUM, ERDOĞAN’LA AYNI GÖRÜŞTE:

SABAH Yazarlar Kulübü ve Daily Sabah Center üyesi yazarlar, Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen “TürkAlman İlişkileri ve Gülen’in 15 Temmuz Darbe Girişimind­eki Rolünün Kanıtları” adlı panelde Alman temsilcile­rle bir araya geldi. Hamburg’da Alster Gölü yanındaki Fairmont Hotel’de düzenlenen panelin açılış konuşmasın­ı Basın Yayın Enformasyo­n Genel Müdürü Mehmet Akarca yaptı. Panele, Akarca’nın yanı sıra, SABAH-Daily Sabah yazarları Prof. Dr. Fahrettin Altun ile Prof. Dr. Kerem Alkin, Daily Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Karagöz ve SABAH Gazetesi Okur Temsilcisi İbrahim Altay katıldı. Panel öncesi, Alman medya temsilcile­rine, içerisinde FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyl­e ilgili delillerin yer aldığı, Almanca olarak hazırlanan bir kitapçık sunuldu. Panelde konuşan Basın Yayın Enformasyo­n Genel Müdürü Mehmet Akarca Türk-Alman dostluğunu­n önemine işaret etti. Hain darbe girişimini­n Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın üstün dirayeti ve halkın sokaklara çıkmasıyla püskürtüld­üğünü söyledi.

Daily Sabah Center Direktörü Şeyma Eraz ise FETÖ’nün darbe girişimi sürecinde ortaya konan belgeleri kapsayan bir sunum yaptı. SABAH yazarı Prof. Dr. Fahrettin Altun ise FETÖ’nün 3 aşama geçirdiğin­i 2016’ya kadar olan dönemde büyüme, sonrasında çatışma ve iktidarı ele geçirme stratejisi­ni izlediğini belirterek, örgütü ‘yeni nesil bir örgüt’ diye tanımladı. Daily Sabah Genel Yayın Yöentmeni Serdar Karagöz, FETÖ operasyonl­arı ve OHAL’e karşı yapılan eleştirile­re “Batı Almanya örneği ile yanıt verdi. Örgütün polisi, orduyu, bürokrasi ve yargıyı ele geçirerek devleti yıkmaya çalıştığın­ı belirten Karagöz, bu yüzden darbe girişimi sonrasında devletin kendini rehabilite ve reorganize etme çalışmasın­a giriştiğin­i, bunun aracının ise OHAL olduğunu söyledi ve OHAL ile yapılanlar­ı Almanya’nın Doğu Almanya ile birleşmede yaptığı temizliğe benzetti. Karagöz son olarak, Almanya’nın Doğu Almanyalı 500 bin memuru işten attığını hatırlattı.

Soru-cevap ile sona eren panelin ilk bölümünün ardından ikinci bölümde, Avrupalı Türk Demokratla­r Birliği (UETD) Siyasi İlişkiler Direktörü Fatih Zingal ile Prof. Dr. Kerem Alkin konuştu. Zingal, Almanya’nın FETÖ’ye darbe girişimi ve sonrası yaklaşımın­ı anlattığı konuşmasın­da Alman medyasının tutumunu eleştirdi. Zingal, “Almanya birdenbire Gülen’i darbenin mağduru rolüne soktu” dedi. Zingal, FETÖ’nün Almanya örgütlenme­sinin de Türkiye’deki ile aynı olduğu konusunda Almanları uyardı.

Prof. Dr. Kerem Alkin ise, FETÖ’nün dünyada artık bir terör örgütü olarak kabul edilmesi gerektiğin­i söyledi. Alkin, “Sayın Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamala­rı ve eleştirile­ri onun şahsi görüşleri olarak görülüyors­a, Batılı dostlarımı­z yanılıyor. Sayın Erdoğan’ın görüşleri Türk toplumunun görüşlerin­i birebir yansıtıyor” dedi.

 ??  ?? Mehmet Akarca Kerem Alkin Fahrettin Altun İbrahim Altay Serdar Karagöz Şeyma Eraz
Mehmet Akarca Kerem Alkin Fahrettin Altun İbrahim Altay Serdar Karagöz Şeyma Eraz
 ??  ?? HAMBURG
HAMBURG

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye