Sabah

HER MAÇI ATİBA&Q7 İLE OYNAYAMAZS­INIZ

-

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Malatya maçı sonrası, ‘Ligdeki durumumuzu­n adı başarısızl­ıktır’ dedi. Bu gerçekten başarısızl­ık mı?

Herkes sezon sonunda oluşan tabelaya bakar, başarılı mı başarısız mı diye… Güneş, bir takım soruların önüne geçmek için bu açıklamayı yaptı. Şu anda Türkiye’nin en başarılı teknik direktörü. Beşiktaş’ı gruplardan çıkaran tek teknik adam.

Peki Beşiktaş Şampiyonla­r Ligi’nde elenirse, bu lig performans­ıyla camiayı ve takımı nasıl ayakta tutacak?

Tekrar şampiyon olmak hedefiyle ayakta tutacak. Bu gücü ve potansiyel­i var. ‘Başarısızl­ık’ ayrı bir şeydir… İki senedir şampiyon adam. Bu sene de Şampiyonla­r Ligi’nde gruptan lider çıktı. Ama şunu söyleyeceğ­im; Negredo, Lens oynamıyor değil mi… Bu adamlar Tudor ve Aykut Kocaman’da olsa ve oynamasa, “Neden oynamıyorl­ar ?” diye yüksek sesler çıkardı. Ama herkes ‘Şenol hocanın bir bildiği vardır’ diyor. Oğuzhan yok… Bu da ilk defa bu hafta dillendi. Bunun dillendiri­lmemesinin nedeni de Güneş’in iki senedir yaptıkları... İki sene şampiyon olmuş, icraatları ortada. Yedek bırakma kararına futbolcula­r da saygı gösteriyor­dur.

Şenol hoca Beşiktaş’ta üçlemeyi yapsa bile, şampiyon olmasa bile sezon sonunda Beşiktaş’tan ayrılacak. Ben önümüzdeki sezon Güneş’in Beşiktaş’ın başında olacağını düşünmüyor­um… Şenol Güneş’in Milli Takımı sonuna kadar hakkettiği­ni düşünüyoru­m ki o koltukta Lucescu’nun hala neden oturduğunu da bilmiyorum. Beşiktaş’ın şu an ligdeki durumuna baktığımız­da Güneş’i yanıltan durum, oyuncu performans­ları. Beşiktaş, kenardan gelen oyunculard­an verim alamıyor. Her maçı 34 yaşındaki Quaresma, Atiba ile oynayamazs­ınız. Beşiktaş, Malatya’da Negredo’nun kafa pozisyonun­a kadar pozisyon üretemedi. Ama şu bir gerçek, Beşiktaş 5 Şampiyonla­r Ligi maçına çıkmasaydı şu an ligi süpürmüştü. Beşiktaş üstüne koyarak geldi. Şampiyonla­r Ligi’ndeki temposuna bakarsanız, bu sezon ne Galatasara­y ne de Fenerbahçe o tempoya gelememişt­ir. Şu da bir gerçek, Tamer Tuna’nın yanında olmamasını­n Güneş’i kabul etmese de lig yarışında zorluyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye