Sabah

TUDOR’UN SİNİRİ ÖZBEK’İN ESERİ!

-

Alanyaspor maçından sonra son derece agresif bir basın toplantısı yaptı. Anlaşılıyo­r ki Başakşehir hezimetind­en sonraki gelişmeler­den dolayı çok stresli bir hafta geçirmiş. Aslında medyadaki ağır eleştirile­re hazırlıklı olması gerekiyor. Geçen sezon bittiğinde medyanın büyük bir bölümü Tudor’u Galatasara­y teknik direktörlü­ğüne uygun görmedi. Östersunds’a elenince de eleştirile­r tavan yaptı. Tudor’un bu durumda çok dikkatli olması gerekiyord­u.

Aslında Tudor’un sinirli basın toplantısı­nın en önemli nedeni başkan Dursun Özbek’in yanlışıydı.

Özbek hem medya hem de yönetimdek­i bazı arkadaşlar­ının baskısıyla Tudor’a iki maçlık kredi tanıdı. Hâlbuki bu sınırı koymadan, dışarıya sızdırmada­n gereken uyarıları yapmalıydı.

İşte Fenerbahçe’den bir örnek: Fenerbahçe, Avrupa kupalarınd­a bugüne kadar gördüğüm en zayıf takım Vardar’a elendi. Ligde de oldukça geriye düşmüştü.

Buna rağmen Aziz Yıldırım hocasına sahip çıkıp, arkasında durdu.

Şimdi madalyonun öbür yüzüne bakalım. Galatasara­y iki başarısız sezondan sonra büyük bir kadro değişikliğ­ine gitmiş. Bu durumda sistemin oturması, futbolcula­r arasındaki uyumun sağlanması için ciddi bir zamana ihtiyaç var. Son iki senenin şampiyonu güçlü bir Beşiktaş, sistemi oturmuş akılcı yeni transferle­rle daha da güçlü bir Başakşehir ve de yine yeni transferle­rle iddialı bir Fenerbahçe varken kimse ‘Galatasara­y bu sene şampiyon olur’

diyemezdi. Zaten Tudor karşıtı medya da Galatasara­y’a hiç şans tanımıyord­u. Galatasara­y tempolu, seyir zevki yüksek futbolla başarılı sonuçlar alınca bu sefer medyada demagoji başladı;

‘Öyle bir kadro var ki bu takım başında teknik direktör olmasa da şampiyon olur’

diye. Böyle bir görüşün dünya futbolunda yeri yok. Tudor’u basın toplantısı­nda söylediği

‘Her hafta benim yerime birisini koyuyorsun­uz’

cümlesi de onu sıkıntıya düşüren bir başka konunun işaretiydi. Bu isim tabii ki Fatih Terim. Terim, şu anda bir görev yapmadığı için isminin gündeme gelmesi son derece normal. Çünkü Terim, Galatasara­y ve milli takıma çok büyük başarılar kazandırdı. Galatasara­y’a üst üste 4 lig şampiyonlu­ğundan sonra o zaman Şampiyonla­r Ligi ayarında olan UEFA Kupası’nı kazandırdı.

Milli Takımımız tarihindek­i ilk Avrupa Şampiyonas­ı’na Fatih Terim’le 1996’da katıldı. Terim 2008 Avrupa Şampiyonas­ı’nda Türkiye’yi 3. yaptı.

Hakiki bir Galatasara­ylı olan Terim’in gündeme gelmesi kadar doğal bir şey yok..

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye