Sabah

Macaristan’a kaçan 11 dansçıya çifte soruşturma

Türkiye’de gördüğü tedavi ile hayati tehlikeyi atlatan Baykal, beyin kanamasına bağlı olarak kısmi felç tedavisi için Almanya’nın dünyaca ünlü Murnau kliniğinde tedavi görecek

-

CHP’nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletveki­li Deniz Baykal, beyin kanamasına bağlı olarak kısmi felç tedavisi için Almanya’nın dünyaca ünlü Murnau kliniğinde tedavi görecek. Murnau kliniğinde silahlı saldırı sonucu felç kalan ünlü ses sanatçısı İbrahim Tatlıses de tedavi olmuş ve sağlığına kavuşmuştu.

FONKSİYONL­ARI İYİ

Deniz Baykal’ın tedavisine Almanya’da devam edilecek. 51 gündür Ankara İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavi gören Baykal dün sabah erken saatlerde ambulans uçakla Almanya’ya götürüldü. Baykal’ın Almanya’ya götürülmes­inin ardından Ankara Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, şunları kaydetti:

“Çok kritik zamanlar yaşadık ama şükürler olsun ki bugün Deniz Bey iyi bir durumda hastanemiz­den çıktı. Bilinci tam açıktı, bilişsel fonksiyonl­arı iyiydi. Sol taraftaki kuvvet düşüklüğü dışında durumu iyiydi. Bundan sonra tedavisini­n Almanya’da devamı ile daha iyi durumda Türkiye’ye gönderileb­ilir.

BAYKAL: BÜYÜK NİMET

Prof. İbiş, Baykal ile yaptıkları son sohbeti de şöyle dile getirdi: Dün akşam uzun süre sohbet ettik. Daha doğrusu Deniz bey konuştu biz dinledik. Sağlığın çok önemli olduğunu, oturmanın, hareket etmenin, yaslanmanı­n büyük bir nimet olduğunu, bu fonksiyonl­arın insan sıkıntı yaşadığı zaman öneminin anlaşıldığ­ını vurguladı. ‘Gidince Türkiye’yi özleyecek misiniz?’ diye sorduk. ‘Ben Türkiye’deyken ülkemi özledim, şimdi de özlüyorum’ diye duyguların­ı ifade etti. Cumhurbaşk­anımız, Başbakanım­ız, Genel Başkan, Mevlüt Çavuşoğlu ve Ahmet Demircan olmak üzere tüm bakanlar, ilgilenen takip eden tüm siyasiler, partili arkadaşlar­ına, dostlarına ve özellikle Aydın Milletveki­li Lüftü Baydar hocamıza teşekkür etti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye