Sabah

İnşallah pişman olmuştur

Mersin’de minibüsten zorla kaçırılan üniversite öğrencisi Zelal Topçu ailesine kavuştu. Zelal dehşet anlarını anlattı: Beni 5 yıldır seviyormuş, bu yüzden kaçırmış. Çok korktum

- Güray GÜRDAL / MERSİN

Mersin Üniversite­si Sağlık Yüksekokul­u Hemşirelik Bölümü öğrencisi Zelal Topçul geçen pazar günü teyzesiyle birlikte bindiği minibüsten zorla indirilere­k kaçırılmış­tı. Genç kızın kaçırılma anı minibüstek­i güvenlik kameraları­na yansımıştı. Zelal Topçul’un, kendisiyle evlenmek isteyen akrabası 22 yaşındaki Derviş Topçul, ağabeyi Nurullah ve 4 arkadaşı tarafından kaçırıldığ­ı tespit edildi. Olayın ardından harekete geçen ekipler, Derviş Topçul’un kaldığı adresi tespit etti. Akdeniz ilçesi Çay Mahallesi’ndeki bir eve düzenlenen operasyond­a Zelal Topçul kurtarılır­ken, onu kaçıran 6 kişi gözaltına alındı.

Babasına sarılan genç kız, “Beni 5 yıldır seviyormuş, bu yüzden kaçırmış. Çok korktum. Umarım pişman olmuştur. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamam. Bana şiddet uygulamadı­lar” dedi.Kızının başına kötü bir şey gelmeden bulunduğu için mutlu olduğunu ifade eden baba Yusuf Topçul ise polis ekiplerine teşekkür ederek, “Televizyon­larda böyle birçok olay izliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda yine Mersin’de Özgecan kızımız öldürülmüş­ü. Kızımın kaderi de ona benzeyecek diye çok korktum. Emniyet güçlerimiz 48 saat geçmeden kızımı buldular. Onlara çok teşekkür ediyorum” dedi. Kızına kavuşan anne Mehtap Topçul ise “Şu an çok mutluyum. Tek isteğim, kızımın bulunmasıy­dı. Bu anı gördüm ya başka bir şey istemiyoru­m” dedi.

Zanlılarda­n Derviş Topçul’un emniyette, “Seviyordum. İstedim vermediler” dediği öğrenildi. Gözaltına alınan 6 zanlının sorgusu sürüyor.

 ??  ??
 ??  ?? 22 yaşındaki Derviş Topçul, ağabeyi ve 4 arkadaşını­n sorgusu sürüyor.
22 yaşındaki Derviş Topçul, ağabeyi ve 4 arkadaşını­n sorgusu sürüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye