Sabah

Fırsatlar ülkesiyiz

KORELI FIRMALARı YATıRıMA DAVET EDEN BAşBAKAN, “7 MILYAR DOLARLıK TICARET HACMI YETERVI] MILYAR DOLAR KOLAYLıKLA BAşARıLıR” DEDI

- (Git|r: 'LOHN *h1*gR Tasarım: 6HoLO KA<A

Koreli firmaların Türkiye’ye ilgilerini­n memnuniyet verici olduğunu belirten Başbakan Binali Yıldırım, “Bazıları, Kore-Türkiye işbirliğiy­le bazı projeleri gerçekleşt­irdiler ama henüz kararını vermemiş firmalar için de Türkiye çok büyük fırsatlar sunuyor” dedi.

Seul’de iş dünyasının temsilcile­riyle akşam yemeğinde bir araya gelen Yıldırım, Türkiye ile Kore arasındaki diplomatik ilişkileri­n 60’ıncı yılının kutlandığı­nı hatırlatar­ak, “Ümit ediyorum ki, bu dönemden sonra Türkiye ile Kore arasındaki ilişki stratejik ortaklığa dönüşecek. Böylece her iki ülkenin geleceği, refahı için birlikte büyük işlere, büyük projelere imza atmış olacaksını­z” diye konuştu. Kore’nin mucizeyi gerçekleşt­irdiğini vurgulayan Yıldırım, Türkiye’nin de yıl içinde OECD arasında en yüksek büyüme oranını sağlayan ülke olduğunu söyledi.

7 MİLYAR $ YETERSİZ

Başbakan, “Büyümenin yüksek olması demek o ülkede iş fırsatları­nın var olması, artıyor olması demektir” dedi. İki ülke arasındaki 7 milyar dolarlık ticaret hacminin yetersiz olduğunu ifade eden Yıldırım, “Hem miktar olarak çok düşük hem denge de bozulmuş vaziyette. 10-15 milyar dolar ticaret kolaylıkla başarılabi­lir. Son yıllarda, ülkemizin prestij projelerin­in Avrasya Tüneli, Çanakkale Köprüsü, Yavuz Sultan Selim ve Havaalanı gibi altyapı projelerin­de Kore firmaları önemli ölçüde yer alıyorlar. Türkiye’de her türlü imkân mevcut” mesajı verdi.

Başbakanlı­k Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut da “Türkiye’de 326 Koreli şirket var ve milyonlarc­a dolar yatırımlar­ı mevcut. Bu yatırımlar­ın devam etmesini umuyoruz” diye konuştu.

KÜRESEL anlamda taaKKüt işleri yapan belli başlı 250 firmadan 45’inin Türk firması olduğunu, benzer şekilde Güney Kore’nin küresel şirketleri bulunduğun­u söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti ´Bu iki güFü birleştire­rek Türkiye’nin özellikle gelişmekte olan etrafındak­i ülkelerde iş yapma imkânı var. Türkiye bölgesel anlamda iş yapmak için ideal bir yer. Hava, kara ve demiryolu bağlantıla­rı da günden güne gelişiyor.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye