Sabah

“Kızıl” Turan olur mu?.

-

okuyacağım, yazımı bitirdikte­n sonra, yeniden..

Yaso daha dikkatli, daha kendini vererek okuyacak.

Editörüm de öyle..

Yanlışlar o zaman azalır.. Eksikler tamamlanır nispeten, ama o kadar..

Kapıdan içeri, elinde pirinç cetvelle dalacak “Sen de mi” diye bağırıp o cetveli, kafam yerine masama vuracak Ahmed Arif Ustalar olmadıkça, kusursuzlu­k beklemeyin ve bağışlamay­a devam edin, Sevgili okurlarım..

En başta da sen Yüksel kardeşim!.

Ama denetlemey­e devam et, lütfen.. Uyarı

oluyor, bana.. Bize!. 1

7 yaşından bu yana tanırım Halit Kakınç’ı.

Lisesi’nde O, Alman yarışmacı

Ben jüri üyesi... müzisyendi.. Liselerara­sı Hafif Müzik yarışması.. ler Ne müzisyenka­zandırmışt­ı zamanki Milliyet’in o yarışması ülkemize.. Ardından müzik dönemi. Dönüşüm, harika bir guruptu.. Ben

Modern Folk Meneceriyd­im..

Onlar rakipti aslında.. Kiziroğlu Mustafa Bey şarkıları ne oldu. efsaEn sevdiğim şarkılar arasına girdi. Daha sonraki yıllarda akademisye­n, gazeteci ve yazar olarak çıktı karşıma..

İyi bir kitap yazmış yine. Olmadık konu lara el atıp araş tırmakta üstü ne yoktur, yine öyle yapmış. Sultangali­yev, Stalinzede bir Kazan Tatarı.

Yüzyıl’a Kakınç, “21. ‘Küreselleş­me’ sının ışığı altında dayatmacaç­oğu bakacak olursak, öngörüleri tazeliğini Sultangali­yev’in koruyan rinin, saptama ve bir tür önerileNeo-Sultangali­yevciliğin gelişmesi için uygun bir atmosfer oluşturduğ­u” görüşünde. “Sultangali­yev, minlerden 21. Yüzyıl’da öte bir tahdeğer Çağı’ndan bir kazanacak... 100 yıl sonra, ezilen bir dünyanın belki de haline yine son umudu gelebilece­k” diyor. “Mirseyid Sultangali­yev, çağdaş eleştirel nın kuramcılar­ı öncüsüdür” diye araştırmas­ını noktalıyor Halit.

Fikirlere katılır,

Ama ülkemizde katılmazsı­nız.. fından hele de solcular çok ama taraSultan çok ihmal edilen Galiyev’i yeniden açmak, onu tartışmaya hiç bilmeyenle­re mak yolunda tanıtöneml­i bir işlevi

“Kızıl Turan”ın.. var, Bu ülkede bir sağın, zamanlar aşırı ırkçılığın simge önünde ismi Turan’ın “Kızıl” lafı varsa kitabı karıştırma­k hele, bu lazım..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye