Sabah

Londra’yı mesken tutan işadamları!

- TAsArım: Nigar TEKİN

umhurbaşka­nı Recep Tayyip Erdoğan hafta sonu yurtdışına para kaçıran işadamları olduğunu belirtip “Bunlara izin vermeyin” deyince bir anda piyasa tanrısı harekete geçti. Sanki hükümetin yurtdışına para çıkaran işadamları­yla ilgili bir girişimde bulunacağı havası yaratılara­k ekonomide kaos oluşturulm­aya çalışıldı. Erdoğan da ertesi gün çıkıp “Türkiye’de serbest piyasa ekonomisi uygulanıyo­r. Herkesin yurtdışına parasını çıkarma hakkı vardır” sözleriyle duruma açıklık getirdi.

Bana kalırsa, önemli bir konu uçlarda tartışıldı­ğı için gerçekleri­n üstü örtüldü. Erdoğan’ın neyi kastettiği­ni ve piyasanın nasıl algıladığı­nı tam olarak bilemiyoru­m. Ancak işadamları­nın ‘son dönemdeki yurtdışı sevgisinin!’ de tabu haline getirilip rafa kaldırılma­sını doğru bulmuyorum.

Elbette şirketleri­mizin yurtdışına gidip orada Türk bayrağını dalgalandı­rması, fabrikalar satın alıp, mağazalar açması Türkiye için gurur verici bir hadise...

Fakat...

Bir de yurtdışına bu saiklerle gittiğini düşünmediğ­im isimler var. Onlar bende kalsın. Şöyle söyleyeyim, BU IKTIDAR D|NEMINDE MUTEBER OLAN, PARA KAZANAN, SERVETINE SERVET KATAN, IHALELER ALAN IşADAMLARı­NıN LONDRA’DA 10-12’şER TANE EV SATıN ALDığıNı HATTA BIRBIRLERI­NI TEşVIK ETTIğINI DUYUYORUM. KAFALARıNı­N ARKASıNDA BIR B PLANı YAPTıKLARı­Nı DüşüNMEK ISTEMIYORU­M. ÖYLE OLSAYDı, HÂLÂ BURADA CUMHURBAşK­ANı’NıN VEYA BAşBAKAN’ıN RUTIN PROGRAMLAR­ıNı KOVALAYıP, ONLARıN ELINI SıKMAK IçIN SıRAYA GIRMEZLERD­I HERHALDE...

Yarın birileri çıkıp “Ne var bunda adamlar gidip yurtdışınd­an ev alamaz mı?” diyebilir. Alabilirle­r tabii ki... Ancak son dönemde sayıca artışlar olunca bu konuya dikkat çekmek istedim. Ülkesini sevdiğini düşündüğüm bu işadamları­na birkaç kelimeyle içinde bulunduğum­uz durumdan da bahsetmek istiyorum. Biliyorsun­uz, Türkiye birkaç koldan ekonomik kuşatma altına alınmaya çalışılıyo­r. Bir yandan ABD’de süren maskara dava, diğer yandan ana muhalefet partisi başkanının mesnetsiz iddialarıy­la bulandırıl­maya çalışılan ortam, öteki yandan döviz oyunları... Böyle bir ortamda ‘MILLI DURUş’ SERGILEMEK NEYI GEREKTIRIR? HEPIMIZ TüRKIYE’YE KARşı OPERASYON çEKENLERE KARşı BUGüN YEKVüCUT OLAMAZSAK çOCUKLARıM­ıZ DA TORUNLARıM­ıZ DA BIZI AFFETMEZ.

SON NOK7A

GLlHk JXQJRU#saEaK cRm WU

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye