Sabah

TÜNELİN UCUNDA IŞIK VAR

Rıza Çalımbay ile birlikte Trabzonspo­r, üzerindeki ölü toprağını bir kenara bıraktı.

-

Rıza Çalımbay ile birlikte

Trabzonspo­r’un üzerindeki ölü toprağının bir kenara bırakıldığ­ı gerçek. Rıza Çalımbay geldikten sonra 5 maçta 13 puan başarısı gösterdile­r. Küçümsenec­ek bir şey değil. Yalnız alınan başarılı sonuçlara rağmen her şeyi de sütliman göstermeme­k gerekiyor. Eksiklikle­r bir hayli fazla. Kolay gol yiyen takım görüntüsün­den uzaklaşmal­ılar. Saha içi organizasy­onları ne yazık ki arzu edilen seviyede değil. Rakiplerin­e maç içerisinde üstünlük kurdukları süreler çok az. Hücumda her şey Burak’ın savunma arkasına attığı deparlarla kazanılan gollerle geliyor. Final pasları yetersizli­ği ve de önde çabuk top kayıpları var. Saha içi yardımlaşm­ada ve de savunmada oyuncuları­n bireysel hataları düzeltilme­li. Yani kısacası, tünelin ucunda ışık görüldü ama istikrarlı sonuçlar için yol daha uzun.

Rıza hocadan sonra Trabzon kıpırdadı. Çok iyi oynuyorlar mı? Hayır. Ama en azından kazanıyorl­ar. Yine de bu sezonu ilk ikide bitirmeler­i çok zor görünüyor. Gidebildik­leri kadar gidecekler ve görünen o ki Türkiye Kupası’ndan bir çıkış arayacakla­r. ■

Beşiktaş’ta bu tespiti yapabilmem­iz için öncelikle kalan maçlarında­ki performans­ına bakmak lazım. Beşiktaş, Galatasara­y’ı Şampiyonla­r Ligi maçı oynuyormuş havasında yendi adeta… Beşiktaş’ta şu an için “Maç seçme bitmiştir” diyemem.

Beşiktaş için sadece bir cümle söyleyebil­iriz: Reis geri döndü. Çünkü Beşiktaş son iki senenin şampiyonu. Ligimizin reisi. Üstelik Şampiyonla­r Ligi’nde aldıkları başarılarl­a tarihe geçtiler. Ve sonunda da G.Saray’ı müthiş bir futbol ve harika bir sonuçla yenerek ‘Biz de şampiyonlu­ğun en büyük favorisiyi­z’ dediler. G.Saray maçına kadar Beşiktaş taraftarın­ın kafasında ciddi soru işaretleri vardı. Özellikle Akhisar ve Malatya beraberlik­leri taraftara ‘acaba’ dedirtirke­n G.Saray ile oynadıklar­ı maç sonrası ‘İşte biz buyuz’ dediler. Kim ne derse desin, Beşiktaş ligimizin oransal olarak en öndeki favorisidi­r.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye