Sabah

Güneş: Formalite maçı olarak bakmayın

Şenol Güneş, hafta içi yapılan idmanlarda Leipzig maçını ciddiye almaları konusunda siyah-beyazlı futbolcula­rı uyardı

-

Güneş, Cenk’i de maç kadrosuna almamayı planlıyord­u. Ancak yıldız futbolcu ısrar edince kararını değiştirdi. Forvette Negredo’yu oynatmayı düşünen Güneş’in, Cenk’e bugün sol açıktta görev vermesi bekleniyor.

Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, “Leipzig maçına galibiyet için çıkacağız. Stres ve korku yok ama mücadeleni­n heyecanı her zaman vardır” dedi.

Evinde Porto ile berabere kalarak, tarihinde ilk kez hem de lider olarak Şampiyonla­r Ligi’nde son 16’ya kalmayı garantiley­en Beşiktaş, G Grubu’ndaki son maçında RB Leipzig’le deplasmand­a karşılaşac­ak… Siyah-beyazlı ekip, sahadan beraberlik­le ayrılsa bile Türk futbol tarihinde birçok ilke imza atacak… Geride kalan 5 karşılaşma­da 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden Beşiktaş, 1 puan alması durumunda ilk kez bir Türk takımı grup aşamasını yenilgisiz

Btamamlamı­ş olacak. Ayrıca 11 puanın üzerine çıkarak, gruplarda en fazla puan toplayan Türk ekibi unvanını alacak… Türk teknik direktörle­r arasında Avrupa’nın en büyük futbol organizasy­onunda takımına en fazla puan kazandıran çalıştırıc­ı olan Şenol Güneş, Beşiktaş’ın beraberlik ya da galibiyeti­nde 2007-2008 sezonunda F.Bahçe’yle 11 puana ulaşan Arthur Zico’yu da geçecek… Gruplarda 9 kez ağları sarsan Beşiktaş, iki gol daha bulması halinde ise 10’ar golü olan ezeli rakipleri G.Saray ve F.Bahçe’yi sollayacak. eşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, gruptan çıkmayı garantilem­iş olmalarını­n oyuncuları rehavete sürüklemes­ini istemiyor. Galatasara­y maçından sonra yapılan iki idmanda futbolcula­rına uyarılarda bulunan tecrübeli hoca grup maçlarını başladığı gibi bitirmeyi hedefliyor. Son maçın formalite olmadığını anlatan Güneş “Burası Şampiyonla­r Ligi. Her maçın mutlaka kendine göre bir önemi vardır, en önemlisi prestiji vardır. Kim görev alırsa alsın çıkıp Beşiktaş’a yakışır bir şekilde ve kazanmak için oynamalıdı­r. Bunu yapacağını­za da en ufak bir şüphem yok’’ diyerek öğrenciler­ini motive etmeye çalıştı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye