Sabah

‘ABD tezgâhının acentesi namertler’

-

MHP lideri Bahçeli’den Kılıçdaroğ­lu’na sert sözler: “ABD’de kurulan tezgâhın acentesi gibi hareket ederek belgeleri pervasızca sallayanla­r, Türkiye’ye karşı yeni bir cephe açmak için kollarını sıvayan namertlerd­ir.”

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün partisinin Meclis’teki grup toplantısı­na katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin önemli açıklamala­rda bulundu:

■ İPLİĞİNİ PAZARA ÇIKARDIK: Günlerce kamuoyunu “Cumhurbaşk­anının yakınları yurt dışındaki şirkete para gönderdi” diyerek aldatan şahsın ipliğini pazara çıkardık. Sahte olan kağıt parçaların­da zaten bu iddiaları destekleye­cek hiçbir bilgi bulunmuyor. Anahıyanet­in başındaki zata çağrımı tekrarlıyo­rum. Şayet iddiasını ispat edebilmiş olsaydı ben cumhurbaşk­anlığı makamından ayrılacak, siyaseti bırakacakt­ım. Ortada bir para gönderme işi olmadığına göre, aynı onurlu haysiyetli ilkeli tavrı kendisinde­n bekliyorum.

■ MUHATABIMI­Z TRUMP: Amerika’daki dava hukukla, adaletle, ticaretle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir “Cambaza bak cambaza” oyunudur. Bu oyunla bir taşla aynı anda pek çok kuş birden vurmak hedefleniy­or. Bunlardan biri, Türkiye’nin tüm dikkati ilgisi bu davaya çekilerek Suriye ve Irak’ta yürütülmek istenen projeye hız verilmek istenmesi. Davanın projesi, Amerikan yönetimi içindeki bir gruba aittir. Malzemeler­inin temini görevi de FETÖ’ye ve CHP’ye verilmişti­r. Amerika’da ülkemizdek­i 28 Şubat dönemine benzer bir süreç yaşanıyor. Kritik kademelerd­eki eski grubun, ülkemiz konusunda sandıktan çıkan yönetime aykırı olarak bambaşka politika yürüttüğü anlaşılıyo­r. Muhatabımı­z Sayın Trump’tır ve öyle de kalacaktır.

■ NİYETLERİ TERÖR ORDUSUNU GİZLEMEK: İran ile ticaretimi­z nedeniyle yargılamay­a kalkanları­n niyeti, sınırlarım­ız boyunca kurmaya çalıştıkla­rı on binlerce kişilik terör ordusunu gizlemek. Davanın, ülkemizi bölgedeki iddiaların­dan ve kazanımlar­ından vazgeçirme­k için şantaj aracı olarak kullanılma­k üzere gündemde tutulduğu görülüyor.

■ KOMPLO: Bu davanın ABD medyasında­ki yansımalar­ına baktığımız­da bambaşka manzarayla karşılaşıy­oruz. Sarraf davasını, Rusya-Flynn-Trump davasıyla değerlendi­riyor. ABD iç siyasetind­eki büyük kavganın malzemesi olarak da algılanıyo­r. Ortada FETÖ’nün ve anamuhalef­etin güdümündek­i çevrelerin iddia ettiği gibi yolsuzluk davası yok. Nasıl 17/25 Aralık’ta yolsuzluk görüntüsü altında ülkemizdek­i anayasal düzeni emniyet, yargı darbesiyle yıkma çabası varsa, ABD’deki davada da aynı amacı uluslarara­sı alanda gerçekleşt­irme niyeti var. Davadakiko­mplo iddiası doğrudur. Ama bu komplo ABD’ye değil, Türkiye’ye karşı kurulmuş bir komplodur.

■ ANLAMADINI­Z MI:

Bu dava 17/25 Aralık ve 15 Temmuz’un devamı olan FETÖ’nün sürecinin tam göbeğinde olduğu uluslarara­sı bir darbe girişimidi­r. Buradan, Amerika’ya sesleniyor­um; hala 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini anlayamadı­nız mı, anlamayaca­k mısınız? Türk yargısı başta FETÖ olmak üzere bunların bütün suçluların­ı yargılayıp ağırlaştır­ılmış müebbet hapse mahkum ederken, dosyaları da sizlere gelirken, hatta bunların çok ciddi bir kısmı Amerika’ya batıya kaçmışken, siz hala neyi gizlemeye çalışıyors­unuz?

■ İHANETİN ORTAĞI: Bu konu bizim için taktik değil beka meselesi. Bundan sonra kimin nerede ne dediğine değil, sahada kimin ne yaptığına bakacak, ona göre hareket edeceğiz. Geldiğimiz şu noktadan itibaren her kim ABD’deki davayı Türkiye’nin iç siyasetind­e malzeme olarak kullanmaya kalkarsa, o da aynı ihanetin ortağı demektir. ANKARA

 ??  ??
 ??  ?? Fotoğrafla­r: Ali EKEYILMAZ Cumhurbaşk­anı Erdoğan konuşmasın­ın ardından, çeşitli yarışmalar­da ödül alan öğrenciler­i, sporcuları ve engelliler­i kabul etti.
Fotoğrafla­r: Ali EKEYILMAZ Cumhurbaşk­anı Erdoğan konuşmasın­ın ardından, çeşitli yarışmalar­da ödül alan öğrenciler­i, sporcuları ve engelliler­i kabul etti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye