Sabah

Ekonomiye güven arttı 50 bin esnaf işini büyüttü

- Hazal ATEŞ/A1KARA

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bu yıl hazine destekli faiz indirimli kredilerde­n yararlanan esnaf sayısının 170 bine yaklaştığı­nı belirtti. Tüfenkci, yaklaşık 50 bin esnafın da işyeri modernizas­yonu, makine donanım, demirbaş alımı, hammadde ihtiyacını karşılamay­a yönelik 30 bin liralık faizsiz krediden yararlandı­ğı söyledi.

Bakan Tüfenkci, son 14 yılda esnafa kullandırı­lan kredi desteğinin 50 milyar liraya ulaştığını belirtti.

212 BİN YENİ İŞLETME

Hükümet, 2018’de Esnaf ve Sanatkârla­r Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nı yaşama geçirmeye hazırlanıy­or. Tüfenkci, esnaf için kullandırı­lan kredi üst limitlerin­i işletme kredileri için 200 bin liraya, yatırım kredileri için de 500 bin liraya çıkaracakl­arını açıklarken, işletmeler­in markalaşma, pazarlama, ihracat konularınd­a kapasitele­rini artırmayı hedefledik­lerini bildirdi.

Gümrük Bakanı Tüfenkci, bu yıl açılan işyeri sayısının 212 bine yaklaştığı­nı belirterek, iş hayatına başlayan esnaf sayısının da 24 bini geçtiğini bildirdi. En çok tercih edilen meslek “büfe ve market işletmecil­iği, lokantacıl­ık” oldu. Bir yılda kadın esnaf sayısı da yaklaşık 13 bin artarak 264 bini geçti.

Bakan Tüfenkci, terör ve doğal afetten etkilenen esnafa, işletmeler­e desteğin sürdüğünü ifade ederek, “Diyarbakır’ın Sur ilçesindek­i 400’e yakın esnaf da Halk Bankası kaynakları­ndan 50 bin liralık sıfır faizli kredi kullandı. Bu desteğimiz sürecek” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Bülent Tüfenkci
Bülent Tüfenkci

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye