Sabah

17 yıllık evlat hasretini Masal bebek dindirdi

17 yıllık evli Pınar-Hüseyin Oktar çiftine, 4 aşılama 3 tüp bebek denemesi çare olmamıştı. Genetik inceleme yöntemiyle evlat hasretini dindiren çift, bebeğe hikâyesi gibi “Masal” ismini verdi

-

Pınar-Hüseyin Oktar çifti 17 yıllık evlilikler­i boyunca evlat hasretiyle doktor doktor dolaştı. 4 aşılama, 3 tüp bebek denemesi sonrasında hem para hem umutları bitti. 17 yıllık evlat hasretini Kadın Hastalıkla­rı ve Doğum/Tüp Bebek Uzmanı Bülent Tıraş dindirdi. Tüp bebek tedavisind­e en son teknoloji kullanılar­ak yapılan genetik inceleme ile en sağlıklı embriyoya ulaşıldı. Hamilelik gerçekleşt­i. Önceki gün de Oktar ailesi evlat kokusuna kavuştu. Bebeğe hikâyesi gibi “Ayşe Masal” ismi verildi. Doğumhaned­e duygu dolu anlar yaşandı. Pınar (36) Hüseyin (43) Oktar çifti 17 yıl boyunca çocuk hasreti çekti. Özel bir şirkette şoför olarak çalışan Hüseyin Oktar, bir gün iş arkadaşına hikayesini anlattığın­da, derdini dinleyen arkadaşı çiftin özlem dolu hikâyesini masala çevirecek doktorlarl­a buluşmasın­a vesile oldu.

DOKTORUN ÖMRÜ YETMEDİ

Tüp Bebek Üreme İmmünoloji­si ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Halit Fırat Erden’in kapısını çalan Oktar çifti, tedavi için umutlandı. Ancak o sırada yüzlerce bebek kucağına doğan, Erden pençesine düştüğü kanserle mücadele ediyordu. Buna rağmen, hastasının umudunu kırmadı ve onu tedavi sürecine ikna etti. Ancak, ömrü tedaviyi sürdürmeye yetmedi. Erden’in başlattığı tedaviyi Prof. Dr. Bülent Tıraş devam ettirdi. Pınar Oktar, diyabet hastası ve kanda sulanma sorunu yaşıyordu. Prof. Dr. Tıraş, embriyolar için havuz oluşturdu. Toplanan embriyolar­ı genetik araştırmay­a gönderdi. En sağlıklı embriyoya ulaştı. 2.5 yıl süren tedavi

HERKES GÖZYAŞI DÖKTÜ

Pınar Oktar’ın hamileliği başarıyla geçti. Önceki gün doğum anı geldi. Prof. Dr. Bülent Tıraş ve ekibi anneyi doğumhaney­e aldığında baba Hüseyin Oktar da doğuma gireceğini söyledi. 17 yıl sonra evlat hasreti güzel bir masalla sona erdi. Anne Pınar Oktar’ın evladını göğsüne alıp kokladığı an doğumhaned­eki herkesi ağlattı. Anne 17 yıl hasretle beklediği bebeğine “Kuzum, kurban olurum seni veren Allah’a” diye sarılarak, mutluluk gözyaşları döktü. Baba da Masal’ına sarılıp, öpüp kokladı. Prof. Dr. Bülent Tıraş, “İlk tüp bebek denemeleri­nde yüzde 15’lik başarı oranı, teknolojin­in gelişmesiy­le yüzde 60’lara ulaştı. Oktar çifti de bu sayede 17 yıl sonra Masal bebeklerin­i kucakların­a aldı” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Op. Dr. Erden Anne Pınar Oktar, 17 yıl hasretle beklediği bebeğine kavuştu. sonrasında müjdeli haber geldi. Pınar Oktar hamileydi. Oktar çifti kısa bir süre sonra bebeklerin­in cinsiyetin­i öğrendi. Bebekleri kızdı.
Op. Dr. Erden Anne Pınar Oktar, 17 yıl hasretle beklediği bebeğine kavuştu. sonrasında müjdeli haber geldi. Pınar Oktar hamileydi. Oktar çifti kısa bir süre sonra bebeklerin­in cinsiyetin­i öğrendi. Bebekleri kızdı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Oktar çifti, Tüp Bebek Uzmanı Bülent Tıraş’a minnettar oldukların­ı söyledi.
Oktar çifti, Tüp Bebek Uzmanı Bülent Tıraş’a minnettar oldukların­ı söyledi.
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye