Sabah

08 Sürdürüleb­ilir nitelikli büyüme

-

9 ARALIK 2017 CUMARTESİ azartesi ’üncü çeyrek büyüme rakamları açıklanıyo­r. Beklenti çIIT HANEYE VARABILECE­K REKOR BüYüME... Üstelik bu rakam, ’daki küresel krizi saymasak, “SüRDüRüLEB­ILIR” büyümenin ispatı...

’deki

. ’lik rekor yenilenebi­lir de...

1ICELIK yüksek ve SüRDüRüLEB­ILIRLIK boyutuyla büyümeyi başarabild­iğimizi,

DüVELE gösterdik. Geldiğimiz nokta, bu performans­ımızı da dikkate alarak, büyümede olmalıdır.

Rekor rakam açılandığı­nda büyümeyi “HAMASET” boyutuyla ele alanlarımı­z olacaktır. HAK EDILMIş BU öVGü, gereklidir de... Ama YETERLI olan, hamasetin dışına taşıp, büyümenin “NITELIğINI” masaya yatırmak olacaktır.

7ekstilden makineye, savunmadan gıdaya dek içinde bulunmadığ­ımız sektör yok. hRETIMI YENIDEN TAçLANDıRA­CAK hem niyetimiz hem de yönetim dirayetimi­z var. Gün geçmiyor ki HüKüMET, üretime yeni teşvik, GIRIşIMCIY­E ILAVE KAYNAK sunmasın.

Fakat bir sorun var; o da BüYüMENIN NITELIK BOYUTUNDA, yeterince iştahlı ve gayretli değiliz. 1ICELIKLI ve SüRDüRüLEB­ILIR BüYüME tamam ama NITELIKLI BüYüME için, her sektörde KATMA DEğERI YüKSEK ALANLARA geçmek zorundayız. FINANSAL ISTIKRARı sağlasak bile, ITHALATA DAYALı IHRACAT ile başat ülke olamayız.

Misal tekstilde MILYAR ’lık ihracatımı­zı, kilogramı

-1 ’lık ürünlerle sağlayabil­iyoruz. Oysa tişört dahi ihraç etmeyen Almanya, 4.4 MILYAR EURO kazanıyor TEKSTIL MAKINELERI 3

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye