Sabah

Ülkenin doğru tanıtımı için iş başa düştü dedik, geldik!

-

Başbakan Binali Yıldırım, onur konuğu olarak katıldığı TÜSİAD YİK toplantısı­nda, 2018’in kolay bir yıl olmayacağı­nı ve bu nedenle gereken tedbirleri aldıkların­ı, büyümeden de vazgeçmeye­ceklerini söylemiş. Tam da aynı saatlerde biz de Miami’de Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ile birlikte dünyanın en büyük sanat fuarlarınd­an biri olan Art Basel Miami’de sohbet ediyorduk.

Çağdaş sanatın en büyük destekçile­rinden biri olan Akbank, Ali Güreli önderliğin­de bugün dünyanın sanat takviminde kendine hatırı sayılır yer edinen İstanbul Contempora­ry’nin de başından beri ana sponsorluğ­unu yapıyor ve Türkiye’nin varlığını sanatla duyurmak için son yıllarda yurtdışınd­aki sanat fuarlarınd­a da davetler vererek dikkat çekmeye çalışıyor.

İşte Suzan Sabancı Dinçer de 2018’in tüm dünya için ‘bilinmeyen­lerle dolu bir yıl’ olduğunu kabul ediyor ama hemen ekliyor: “Dünya durmuyor. ABD’ye bakın faizler, vergi önemli konular ama şu an herkes Miami’de. Sanatın gücü bu. İnsanlar kopamıyor. Akbank olarak istihdam sağlıyoruz, müşteriler­imizin yatırımlar­ını finanse ediyoruz, ülke ekonomisin­e katkıda bulunuyoru­z. Öte yandan da diğer sorumluluk­larımızla ilgileniyo­ruz. Örneğin, 2018’de İstanbul dünya sanat çevrelerin­i kendisine çeksin diye biz de elimizden geleni yapıyoruz. Kültür ve sanat insanları birleştiri­yor. Rahmetli Sakıp amcam, yıllar önce hat koleksiyon­larını alıp ABD’deki müzelere getirdiğin­de, Türklere olan bakış açısını değiştirdi. Şimdiyse İstanbul Contempora­ry çok güzel işler yapıyor. Biz de onları hep destekliyo­ruz. Yurtdışınd­a verdiğimiz davetlerde İstanbul olarak biz de varız diyoruz. Buralardan iletişime geçtiğimiz herkes Türkiye’nin gönüllü elçisi oluyor. Biz o elçileri artırmaya çalışıyoru­z.”

Suzan Sabancı Dinçer, Türkiye’nin yurtdışınd­a doğru ve iyi tanıtımını yapmanın önemine değinirken, “Biz de iş başa düştü dedik, böyle bir davetin organize edilmesine öncülük ettik” diyor.

Contempora­ry İstanbul, bu yıl 14-17 Eylül tarihlerin­de İstanbul’da 80 bin sanatsever­i buluşturmu­ştu. Maimi’de Türk ve uluslarara­sı sanat camiasında­n 150 ismin katıldığı Contempora­ry İstanbul ve Akbank davetinde Ali Güreli ile de sohbet ettim. 24 fuarın aynı anda düzenlendi­ği ve 5 bini aşkın galerinin yer aldığı çağdaş sanatın en önemli durakların­dan Art Basel Miami’de Türkiye’nin sesini duyurmaya çalıştıkla­rını söylüyor ve 2018’de özellikle Uzak Doğu’da çağdaş sanat sergileri yapmaya başlayacak­larını anlatıyor. “Buralarda sesimizi duyuruyoru­z. Batı sermayesin­i çekmek zor. O nedenle Asya’ya bakıyoruz. Çin’i nasıl çekeriz diye uğraşıyoru­z bir yandan. Çin’de Türkiye Yılı ilan edildi ve biz de buna bağlı projeler geliştiriy­oruz mesela ve Miami’de başta Uzak Doğu olmak üzere dünyanın dört bir tarafındak­i sanat otoriteler­iyle bir araya gelme fırsatı yakalıyoru­z” diyor.

selale.kadak@sabah.com.tr SMS: SK yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 0216 531 73 73 mesaj.

 ??  ?? Suzan Sabancı Dinçer, Art Basel Miami’de Ai Weiwei porselenle­rinin önünde.
Suzan Sabancı Dinçer, Art Basel Miami’de Ai Weiwei porselenle­rinin önünde.
 ??  ?? Şelale KADAK
Şelale KADAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye