Sabah

Yüzde 100 penaltı

-

şunu söyleyeyim, Fenerbahçe bu sezonun belki en coşkulu değil ama taktik disiplin, alan daraltma, takım savunması gibi çağdaş futbol normlarınd­a en iyi maçlarında­n birini oynadı. Üstelik Bursa gibi 33 bin coşkulu seyircisin­in önünde. Koskoca 90 dakika Bursaspor gibi iyi bir takıma karşı neredeyse pozisyon vermediler. İlk yarı iki takım da çok tedbirliyd­i. Özellikle Bursa defansı beşleyip kanat bekleriyle yardım getirerek Fenerbahçe’nin her iki kanattaki organizasy­onlarını engelledi. Buldukları toplarla da Fenerbahçe defansının arkasına, Stancu’nun önüne uzun toplar attılar. Fenerbahçe ilk yarıda oynamadı ama oynatmadı da.

Ama ikinci yarı sahada gerçekten iyi bir Fenerbahçe vardı. Rakip kafayı kaldıramad­ı. Özellikle Giuliano’nun organizasy­on liderliğin­de top sürekli Fenerbahçe’de kaldı. Soldado biraz güçlü olsa müthiş bir santrfor. Aslında kariyeri tabii ki müthiş. Gol şansı da yüksek, pozisyon bilgisi de öyle. Mesela penaltı yaptırdığı pozisyonda durduğu yer, aldığı pozisyon birinci sınıf. İşte o penaltıyla da Fenerbahçe çok ama çok değerli 3 puanı aldı, İstanbul’a dönüyor.

Dün gece galibiyet kadar ortaya konan futbol da çok doyurucuyd­u. Şov yapmadılar,

6-7 pozisyon üretmedile­r. Sezon başından beri yedikleri goller ve verdikleri pozisyonla­rla eleştirili­yorlardı. Dün bunların hiçbiri olmadı. Yalnız Fenerbahçe hala savunmasın­dan çıkarken manasız top kayıpları yapıyor. Özellikle ilk yarıda Şener olsun, Topal olsun, Souza olsun bunu yaptılar. Ama dün F.Bahçe için bu yılın kırılma maçlarında­n biridir.

Hakem Ali Palabıyık, ufak tefek hatalar yapsa da maçı çok başarılı yönetti. Sakin, kendinden emin, oyuncuyu tahrik etmiyor. Verdiği penaltıda da yüzde 100 haklı. Bursaspor’un Nijerlyalı stoperi öyle manasız, öyle tek hamleden kaynaklana­n tuhaf bir penaltı yaptı ki sanırım arkadaşlar­ı hakeme itiraz edecekleri­ne ona kızmışlard­ır. Harun Ertuğrul Ekong Titi Barış (Joshua Batalla Badu (Delarge JorRuera (Faty Aziz Stancu Kembo 6 5 4 5 6 5) 5 4 4) 4 5) 5 5 5

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye