Sabah

50 YIL SONRA direksiyon­a geçti

Usta oyuncu Fatma Girik’in 75’inci doğum günü özel bir etkinlikle kutlandı. ‘Şoför Nebahat’ temalı kutlamada Girik, filmdeki şoför kostümünü giydi, 1952 model otomobilin direksiyon­una geçti

- Okan FİLİZÇAY / MAGAZİN

Türk sinemasını­n ünlü oyuncusu Fatma Girik’in 75’inci yaş gününü, İstanbul Klasik Otomobilci­ler Derneği (İKOD) tarafından düzenlenen “Yeşilçam’a Saygı” etkinlikle­ri kapsamında kutladı. İKOD Merkez’de gerçekleşe­n “Nice Mutlu Yıllara, Şoför Nebahat Abla” adlı etkinlikte, Girik, İzzet Günay’la, “Şoför Nebahat” şarkısı eşliğinde pasta keserek Yeşilçam’daki 60’ıncı yılını ve 75’inci yaş gününü kutladı. Girik, kutlamada, 1970’te Süreyya Duru’nun yapımcılığ­ını ve yönetmenli­ğini üstlendiği “Şoför Nebahat” adlı filmdeki şoför kostümüyle, kullandığı 1952 model aynı otomobilin direksiyon­una geçti.

Programda, geçtiğimiz aylarda aramızdan ayrılan ve filmin 1960’lı yıllarda çekilen ilk serisinin başrolünü oynayan Sezer Sezin de anıldı. Girik’i mutlu gününde rol arkadaşı İzzet Günay da yalnız bırakmadı. Günay duyguların­ı, “Fatma benim çok eski dostum, sırdaşım. O günler çok güzeldi. Büyük emek harcanmış filmlerdi o zamanki filmler” sözleriyle anlattı. Girik ise, “Sağlığım yerinde. Vücudumda platinler var biliyorsun­uz. Annemi de Bodrum’da bırakıp geldim. Tekrar hızlıca geri döneceğim. Sizleri burada görmek ayrı mutluluk, tarif edilemez bir gurur. Yeşilçam’a çok güzel filmler çektik. İyi ki bu filmler var” dedi.

Kadıköy’de kutlanan “Nice Mutlu Yıllara, Şoför Nebahat Abla” adlı etkinlikte, filme gönderme yapılarak, kişi başı 250 kuruş ücretli Taksim-Emirgan dolmuş durağı da, klasik araçlara dama ve taksimetre takılarak canlandırı­ldı.

 ??  ?? Fatma Girik’i İzzet Günay da yalnız bırakmadı.
Fatma Girik’i İzzet Günay da yalnız bırakmadı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye