Sabah

Kudüs ve 15 Temmuz planını anlamak...

-

“6 uud müftüsü daha geçen ay İsrail’le kavga etmenin haram olduğunusö­yledi, şimdi Kudüs’teki hava biraz yatışsın, göreceksin­iz Filistinli­leri suçlu ilan ederler.”

*eçen akşam mahalle esnafıyla ayaküstü muhabbetim­iz bu minvaldeyd­i.

Birkaçımız

“artık bu kadarı da olmaz!” anlamında başını sallayıp duruyordu.

Onlara geçen yaz başından beri medya yoluyla Arap dünyasının zihninin hamur gibi yoğrulduğu­nu; halkların İsrail ve Pentagon işbirliğin­in yeni hamlelerin­e razı olabilecek­leri bir noktaya nasıl sürüklendi­klerini anlatmaya çalıştım.

1ihayetind­e yürür yürümez başka!) bölgenin 2030’larını hedef alan bir stratejini­n ilk ayağıydı bütün bu yaşadıklar­ımız.

İşte o anda içimizden biri mırıldanır gibi “Şimdi 15 Temmuz’u daha iyi anlıyorum” dedi; “başarılı olsalardı, elçiliğini Kudüs’e taşımaya kalkan ikinci ülke biz olurduk.”

★★★

Diyorum ya... Yeni baştan öğrenme günlerinde­yiz.

Batılı liberal/sol zihinsel çerçevenin bize unutturmay­a çalıştığı vatan gibi, devlet gibi kavramları baştan tarif ettik ve sevdik.

Buna bağlı olarak henüz yakın zamanlarda başımıza gelenleri değerlendi­rme noktasında da her gün yeni bir gelişme kaydediyor­uz. Şükür ki, zihnimiz biraz daha açılıyor. 0esela 15 Temmuz’da millet değil de, FETÖ ve müttefiki güçler galip çıksaydı... İçerdeki diğer Batı’ya yakın muhafazakâ­r ve liberal ortaklarıy­la birlikte “Güneyde sevilen ülke”lerine nasıl yaltaklana­caklarını...

Kudüs’ün İsrail ve ABD tezlerine göre yeniden dizayn edilmesi için dini kisveli bin türlü kılıf ve yorum uydurmakta zorlanmaya­caklarını şimdi daha iyi anlıyoruz, değil mi?

★★★

İsveç’e kaçan Zaman gazetesi Ankara temsilcisi­nin bugünlerde attığı tvitlere bakıyorum...

Kudüs mitingleri­nde yürüyenler­i El Kaideci ilan ediyor. “Türkiye’de Başkanınız­a hakaret ediliyor” diye Washington’a şikâyet ediyor. Pentagon’un “yeni Arabistan” planına tam gaz destek veriyor.

O alçak İsveç’te, ötekiler ABD’de, birçoğu Balkan ülkelerind­e...

Ve bazıları da aramızda, hâlâ buradalar.

+atta siyasetin tam göbeğindel­er...

Sinsice yapmaya çalıştıkla­rı bir şey var: 15 Temmuz ve FETÖ hakkında toplu bir “uyku” durumu yaratmak ve olup bitenleri yavaş yavaş unutmamızı istiyorlar.

Uyanık kalmak zorundayız.

hasmet.babaoglu@sabah.com.tr SMS: HASMET yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 facebook.com/hasmetbaba­oglu.sabah

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye