Sabah

MAARİF VAKFI’NDAN ATAK FETÖ’ye karşı yeni okullar kurulacak

FETÖ’nün Senegal’de kapatılan 12 okulundan üçünün Maarif Vakfı’na devredildi­ğini aktaran Ulaştırma Bakanı Arslan, “Kalanlar için de çalışmalar sürüyor. Yeni okullar da açılacak” dedi

- (GLW|r: MeWiQ &AN Tasarım: Nilüfer MEŞELİ

Türkiye’nin Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) karşı yürüttüğü mücadelede en hızlı destek veren ülkelerden biri olan Senegal’de örgüte karşı bir darbe daha geldi. Yaklaşık 3 bin öğrencisi bulunan 12 okulu kapatan Senegal hükümeti, okulları bir bir Türkiye Maarif Vakfı’na (TMV) devrediyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, devredilen üç okulun geçtiğimiz perşembe günü eğitimöğre­tim faaliyetin­e başladığın­ı söyledi. Bakan Arslan, “Birinci dönemin sonuna yaklaştık. Bu nedenle biraz öğrenci sayısı az ancak ocak ayı itibariyle yani ikinci dönem daha fazla öğrencisi olacak” dedi. Kapatılan 9 okulun mahkeme sürecinin sürdüğünü aktaran Bakan Arslan, TMV’nin süreci çok iyi takip ettiğini ayrıca yeni okul açmak için de çalışmalar­ını sürdürdüğü­nü kaydetti.

YETİMLERE MERKEZ AÇILACAK

Ulaştırma Bakanı Arslan, “Maarif Vakfı burada kabul görmüş bir kurum. Senegal Batı Afrika’da birçok ülkenin üssü halinde. Dolayısıyl­a Senagal’deki işbirliği tüm bölgeye yayılabili­r” diye konuştu.

Ülkede TİKA, Türkiye Maarif Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü gibi kurumların çok aktif çalıştığın­ın altını çizen Arslan, “Olağanüstü gayretle çalışıyorl­ar. TİKA’nın burada çok sosyal faaliyetle­ri var. Aşılama, yetimlere merkez açılması gibi... Yetimlere açılacak merkez ülkede ilk olacak” ifadelerin­i kullandı.

ÜLKEYİ TERK EDİYORLAR

İki ülke liderinin ilişkileri­nin çok iyi olduğuna dikkat çeken Bakan Arslan, şunları anlattı: “Senegal’de Türkiye’ye karşı büyük sempati var. Üst düzey iki lider arasındaki ilişki, ülkede FETÖ’ye karşı duruş getirdi. Birçok FETÖ üyesi burada etkili olamayacak­larını gördü. Bize gelen bilgi ülkeyi terk ettikleri yönünde. Senegal örgüte karşı mücadelemi­zde bize ciddi destek verdi ve bu desteğinin hep arkasında durdu.”

 ??  ??
 ??  ?? Ahmet Arslan
Ahmet Arslan
 ??  ?? betulalake­nt#sabaKcomtr SENEGAL
betulalake­nt#sabaKcomtr SENEGAL

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye