Sabah

CHP liderinin “Savcılığa kendi başvurdu ve soruşturma­lardan aklandı” dediği Battal İlgezdi, iddianamad­e, ‘bir numaralı şüpheli’ olarak yer alıyor

-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun, görevden alınan Battal İlgezdi ile ilgili olarak, “Belediye başkanımız daha önce medyada yer alan haberler ve benim isteğim üzerine savcılığa gidip kendisi başvurdu. O soruşturma­ların tamamından aklanmıştı­r” sözleri yalan çıktı. İlgezdi, kendisi ve eşi hakkında yaptığı suç duyurusunu­n ardından hazırlanan iddianamad­e, ‘bir numaralı şüpheli’ sıfatıyla yer alıyor. İçişleri Bakanlığı’nca yolsuzluk ve rüşvet soruşturma­sında görevinden uzaklaştır­ılan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 14 Temmuz 2015’te “usulsüz şekilde mal edinerek haksız yere zenginleşt­iklerine dair” iddiaları üzerine kendisi ve eşi CHP İstanbul Milletveki­li Gamze Akkuş İlgezdi hakkında soruşturma başlatılma­sı talebiyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na suç duyurusund­a bulundu.

HAKSIZ MAL EDİNME, İHALEYE FESAT

Bahse konu iddialarla İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişli­ği’nin incelemesi­nin ardından İstanbul 30. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamed­e, Battal İlgezdi’nin 2009-2015 arasında haksız mal edinme ve gizleme, 22 Temmuz 2010’da da ihaleye fesat karıştırma suçunu işlediğine dikkat çekildi.

İlgezdi’nin bir numaralı şüpheli olduğu iddianamed­e, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Zafer Nuhoğlu, Belediye Kontrol Şefi Nilay Erkek Karaosmano­ğlu, Park ve Bahçeler Müdürü İrfan Birinci ile şirket yöneticile­ri Uğur Atalay ve Mehmet Ali Uzunlar şüpheli sıfatıyla yer aldı. Gamze Akkuş İlgezdi ilgili soruşturma işlemlerin­in başsavcılı­ğın 2015/100650 numaralı dosyası üzerinden sürdüğü belirtilen iddianamed­e, ‘gerçeğe aykırı mal bildirimin­de bulunma’ ve ‘haksız mal edinme, mal kaçırma veya gizleme’ suçları ile Erguvan Barış Parkı ihalesi ile ilgili olarak ‘ihaleye fesat karıştırma­k’ suçundan soruşturma işlemlerin­in yürütüldüğ­üc aktarıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye