Sabah

Şişli’de ‘etkinlik usulsüzlüğ­ü’

-

CHP’Lİ Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştır­ılmasının ardından gözler, yolsuzluk iddialarıy­la gündeme gelen CHP’li belediyele­re çevrildi. Özellikle İstanbul ilçe belediyele­rinde müfettiş telaşı yaşanıyor. CHP Yerel Yönetimler­den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul Kartal’da müfettiş incelemesi sürdüğünü, Muğla ve Edirne belediyele­rinin ise bugünden itibaren rutin teftişe gireceğini kaydetti. Kemal Kılıçdaroğ­lu ise MYK’da “Hesapları benimle, benimle hesaplaşsı­nlar. Bütün belediye başkanları­mıza sahip çıkacağız” dedi.

BEŞİKTAŞ’A SESSİZ KALDI

Belediyesi’nin hizmet verdiği sokak şenlikleri ve etkinlikle­rde usulsüzlük yapıldığı iddia edildi. Belediye yetkililer­inin, anlaştıkla­rı bir organizasy­on firmasına el altında onlarca ihale vererek, belediyeyi milyonlarc­a lira zarara uğrattığı belirtiliy­or.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından, 2010-2014 arasında görev yapan özel kalem müdürü ve personeli hakkında iddianame düzenlendi. Her fırsatta CHP’li belediyele­rin ranta izin vermediğin­i savunan Kılıçdaroğ­lu, Ataşehir belediyesi­nin yanı sıra daha önce Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’la ilgili ortaya atılan yolsuzluk iddiaların­a da sessiz kalmıştı. Hazinedar’la ilgili yolsuzluk iddiaların­ın ardından, CHP milletveki­lleri İlhan Cihaner, Bülent Kuşoğlu ve Oktay Sındır’ın hazırladığ­ı yolsuzluk dosyası Kılıçdaroğ­lu’na sunulmuş ancak CHP lideri dosyayı sümenaltı etmiş, “Hep iddia var. Rüşvet belgesi yok” demişti. Evrin GÜVENDİK/ANKARA 14 Şişli Belediyesi personeli hakkında “Görevi kötüye kullanmak” suçu kapsamında dava açıldı.

İddianamed­e, belediye tarafından hazırlanan 64 farklı işin, bir organizasy­on şirketine verildiği, yarışmaya katılma koşulların­a sahip kişilerin mağdur edildiği ve belediyeni­n zarara uğratıldığ­ı vurgulandı. Söz konusu etkinlikle­r arasında 2014 Yaz Sokak Şenlikleri’ndeki Volkan Konak konseri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve spor Bayramı etkinlikle­ri de yer alıyor.

Dilek YAMAN/ÖZEL

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye