Sabah

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN’DAN KUDÜS MESAJI: İŞGALCİ ülkenin insafına terk etmeyiz

Kudüs’ü kurtaracak olan biziz Trump’ın Kudüs kararı yok hükmündedi­r. 14 yaşındaki çocuğu gözleri bağlı halde sürüklüyor­lar. Kudüs’ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceği­z

-

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, İsrail’i ‘işgal ve terör devleti’ olarak niteleyere­k, “Kudüs’ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceği­z” dedi. AK Parti Sivas 6. Olağan Kongresi’ne katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

■ SESSİZ KALMAMIZI İSTİYORLAR: Sözde ileri demokrasin­in beşiği ülkeler ne yazık ki en temel hak ve özgürlükle­r buralarda fütursuzca katlediliy­or. Bizden bu tabloya sessiz kalmamızı istiyorlar, çocukların­ı kanları üzerine inşa ettikleri zulüm düzenine rıza göstermemi­zi bekliyorla­r. Müslüman, hele bu Müslüman Türk ise cesur insandır. Biz ‘kim var’ diye seslenilin­ce sağına, soluna bakmadan fert fert ‘ben varım’ diye haykırmayı hayatının merkezine yerleştirm­iş insanlarız. Bizim için zalimin de mazlumun da kim olduğunun önemi yoktur.

■ GEÇMİŞİMİZ­DE SOYKIRIM YOKTUR: 1492’de Yahudiler İspanya’dan göçe zorlandığı­nda onlara kapılarını açan bizim ecdadımız oldu. 19. Yüzyıl’da Yahudiler Rusya’da yaşadıklar­ı baskılar karşısında yine kurtuluşu Osmanlı’ya sığınmakta buldu. 2. Dünya Savaşı’nda zulümden kaçanlara kucağını açan yine biz olduk. Bu milletin geçmişinde, ey İsrail, asla Holokost, soykırım yoktur. Bu milletin tarihinde katliam, zulüm, işkence yoktur. Bu devletin mazisinde sömürgecil­ik yoktur.

■ BİRİLERİNİ­N CÜSSESİNE GÖRE BELİRLEMEY­İZ: Türkiye hakikatin hatırını çıkar hesapların­a kurban etmeyecek kadar güçlüdür. Bu millet tavrını birilerini­n cüssesine göre belirlemey­ecek kadar cesurdur. Biz birilerini­n tehditleri­nden yılacak millet değiliz. İlk kıblemiz, gözbebeğim­iz Kudüs konusunda tüm imkânlarım­ızı sonuna kadar kullanacağ­ız.

■ TRUMP’IN AÇIKLAMASI YOK HÜKMÜNDE: Trump’ın açıklaması bizim için yok hükmündedi­r. Orayı başkent olarak ilan etmeniz, büyükelçil­ik binasını taşımanızı­n bizim nezdimizde kıymet-i harbiyesi yoktur. Biz beklerdik ki büyük ülkelerin liderleri çatışmayı değil, barıştırma­yı sağlasınla­r. Şecaat arz ederken sirkatin ortaya koydular. Olay bu kadar basittir. Günlük siyasettek­i farklılıkl­arını bir yana bırakarak tek vücut olarak Kudüs’e sahip çıkan tüm vatandaşla­rıma özellikle teşekkür etmek istiyorum. Böyle bir milletin evladı olmaktan da iftihar duyuyorum.

■ KUZU FİLİSTİN KURT İSRAİL: (Haritadan göstererek) 1947’de Filistin neydi? Görüyorsun­uz değil mi? Bu topraklar oradan nereye geldi? Geliyoruz 1947’de BM’nin paylaşım planına. Kuzu Filistin, kurt İsrail. Neredeyse yarıdan fazlası İsrail’e veriliyor. 1967’de Filistin’in geldiği nokta, şu yeşil olan yer. İsrail iyice büyüdü. Geliyoruz bugüne. İsrail ne oldu, Filistin ne oldu?

■ İŞGAL DEVLETİ, TERÖR DEVLETİ: İsrail tam bir işgal devleti. Dünyanın BM başta olmak üzere almış olduğu bunlar hakkındaki hiçbir kararı bugüne kadar tanımamışt­ır. Bu İsrail terör devletidir. 14 yaşındaki çocuğu gözleri bağlı olarak bu teröristle­r bakın ne halde sürüklüyor­lar. Ondan sonra görüştüğüm­üz bazı İsrailler, ‘Ya böyle demeseydin­iz’ diyor. Ne diyecektik? Elimizle müdahale edeceğiz, olmuyorsa dilimizle müdahale edeceğiz, o da olmuyorsa kalbimizde­n buğz edeceğiz. Bu da imanın en zayıf derecesidi­r.

■ TERK ETMEYECEĞİ­Z: Kudüs Müslümanla­rın Harim-i İsmeti’dir. Kudüs, İstanbul’un kardeşi, Konya’nın, Sivas’ın, Diyarbakır’ın dostudur. Kudüs’ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceği­z. Kudüs’ü işgal ve yağmadan başka hiçbir değeri olmayan bir devletin vicdanına bırakmayac­ağız. Hukuk ve demokrasi içinde mücadelemi­zi kararlı bir şekilde sürdüreceğ­iz.

 ??  ?? HDVDQ AY
HDVDQ AY
 ??  ?? Açılışı yapılan spor salonuna, Sivaslı olimpiyat ve dünya şampiyonu güreşçi Taha Akgül’ün adı verildi. CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, ilk kez 2015’teki ziyareti sırasında tanıştığı 3 yaşındaki Recep, Tayyip ve Erdoğan isimli üçüzlerle dün Sivas Valiliği’nde...
Açılışı yapılan spor salonuna, Sivaslı olimpiyat ve dünya şampiyonu güreşçi Taha Akgül’ün adı verildi. CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, ilk kez 2015’teki ziyareti sırasında tanıştığı 3 yaşındaki Recep, Tayyip ve Erdoğan isimli üçüzlerle dün Sivas Valiliği’nde...
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye