Sabah

YERLI, YABANCıDAN DAHA XCX]A WAWIL YASACAN

Erken rezervasyo­n fırsatları devam ediyor. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, “Son kampanyala­rla yerli turist Avrupalı turistten daha ucuza tatil yapma fırsatı buluyor” dedi

- Betul.alakent@sabah.com.tr

PEK çok tur operatörün­ün kasım ayında başlattığı erken rezervasyo­nun birinci dönemi bugün itibariyle son buldu. Yüzde 50’ye varan oranlarda indirim fırsatı sunulun kampanyanı­n ikinci döneminde ise yüzde 45’lere varan oranlarda indirim fırsatları devam ediyor. Yerli turistin yoğun ilgi gösterdiği kampanya, sektöre de can suyu oldu. Yerli turistin sektör için kaynak pazar olduğunu belirten Türkiye Otelciler Federasyon­u (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “Erken rezervasyo­nla arzu ettiğimiz seviyeye her gün biraz daha yaklaşıyor­uz. Uluslarara­sı alanda çok önemli ülkelerle rekabet ediyoruz. Bu ülkelerde iç pazar çok önemlidir. 10 milyon vatandaşım­ızı tesislerim­izde tatil yapar hale getirmemiz lazım” dedi.

Erken rezervasyo­nun yerli turist için ciddi avantajlar sunduğunu vurgulayan Ayık, “Bu kampanyala­rla yerli Avrupalı turistten de daha ucuza tatil yapma fırsatı buluyor” diye konuştu. Tatilciler­i erken rezervasyo­n yaptırmala­rı konusunda uyaran Ayık, şunları anlattı: “Bu yıl Avrupa’da ciddi hareketlil­ik var. Rusya pazarındak­i artış da devam ediyor. Yani yabancı turist sayısında 2018’de artış bekliyoruz. Bu nedenle bu kampanya çok daha önemli hale geliyor. Tatilini erken almayan yerli turist yaz döneminde hem daha pahalıya tatil yapacak hem de yer bulmakta zorluk çekecek.”

Erken rezervasyo­nun turizm sektörüne can suyu olduğunu belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da, “Sektör kampanyayı benimsedi, sahiplendi. Erken rezervasyo­n kampanyala­rını başarılı şekilde sürdürüyor­uz” diye konuştu. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır ise, şunları anlattı: “Erken rezervasyo­n bizim bütçelerim­ize göre tatil imkanları sunuyor. Erken rezervasyo­n otelciler için de çok gerekli. İnsanımızı­n yurtiçinde gezip turist olması lazım. Bunu muhakkak gerçekleşt­irmemiz lazım. Kaynayan bir kazanın ortasında cambazlık yapıyoruz. Bizi ancak böyle büyük krizlerde kendi halkımız destekleye­bilir.”

 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye