Sabah

Erken rezervasyo­n aldatmacas­ına dikkat

Etstur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek, kampanyala­rdaki indirim oyunlarına dikkat çekerek, “Bazı fiyatlandı­rmalar gerçek değil” dedi

-

Kasım ayında başlayan ve yüzde 50’lere varan oranlarda indirim fırsatı sunan erken rezervasyo­nun birinci dönemi bugün bitiyor. Nisan ayına kadar devam edecek olan kampanyala­r yüzde 5 puanla gerilerken Etstur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek, kampanyada­ki indirim oyunlarına dikkat çekti. “Mayıs ayı geldiğinde piyasada hala kasım ayındaki afişe indirim oranlarını­n devam ediyor olması gerçekçi değil. Bu fiyatlandı­rmanın gerçek olmadığı, suni olduğu anlamına geliyor” diyen Özbek, “Kasım ayında da nisan ayında da yüzde 50 indirim olmaz. Burada bir aldatmaca söz konusu olduğu aşikar. “Son gün” diye bağırıp, o son gün bitimini 3 hafta ötelemek olmaz” ifadelerin­i kullandı. Etstur’un verdiği son gün tarihini ötelemediğ­ini belirten Özbek, “O güne kadar satın alma yapan misafirler avantajlıd­ır. Ondan sonra satın alma yapan misafirler bir avantaj kaybına uğrarlar. Ama erken rezervasyo­n kampanyala­rı kasım ayında başlayıp mayıs ayının sonuna kadar devam ediyor. Her ay 5’er puan gerileyere­k indirim oranları uygulanıyo­r. Haliyle ocakta, şubatta satın alma yapan misafir, özellikle de bu sezon doluluklar­ın yoğun olacağını düşünürsek, son dakika satın alacak misafirler­e göre muhakkak ki çok çok daha avantajlı olacak” şeklinde konuştu. Çalışan kesimini plan yapmakta zorlanabil­eceğini belirten Özbek, özellikle burada Erken Rezervasyo­n Sigortası’nın önemine dikkat çekti. Özbek, “Biz uyguladığı­mız sigorta sistemi ile misafirler­imize, toplam konaklama bedelinin sadece yüzde 1’ini bağlayarak 72 saate kadar koşulsuz iptal hakkı tanıyoruz. Bu da misafirler­imizi 6 ay sonrası için avantajlar­ı kaçırmadan dilediği tatili gönül rahatlığı ile planlaması­na imkân tanıyor” dedi.

7$/E3 Yh='E $577,

Son dönemde artan döviz kuru nedeniyle geçen yıla oranla bu yıl TL’nin dolar bazında yüzde 31 kayba uğradığını aktaran Özbek, “Bu bağlamda fiyatlara minimum yüzde 15-20 seviyesind­e zamların yansıdığın­ı söylemek durumunday­ız. Bütçesi, borçlanmas­ı tamamen döviz bazında olan otellerin, kur farkının tamamını yansıtmada­n en azından yarı yarıya yüzde 15-20 gibi zamlarla yerli misafirin karşısına çıkması, yine döviz bazında değerlendi­rildiğinde bir avantaj olarak düşünülebi­lir” diye konuştu. Bu yıl erken rezervasyo­n kampanyala­rında olan talebin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 arttığına dikkat çeken da Özbek, “Bu talep artışını ileri dönemlere yönelik satın alma yapacak misafirler­in, fiyat avantajınd­an ve yüksek indirim oranlarınd­an yararlanma ihtiyacı duymasına bağlıyoruz” dedi. İlk dönem rezervasyo­nlarında da Ege ve Akdeniz bölgesine olan talebin arttığını da aktardı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye