Sabah

BAŞAKŞEHİR’İ 1-0 KOLTUKTAN ETTİ

Kırmızı-beyazlı takıma altın değerinde üç puanı Kone’nin attığı gol kazandırdı. Bu sonuçla lider Galatasara­y oldu

-

Hafta içinde Avrupa Ligi’ne veda eden Medipol Başakşehir dün de Süper Lig’de Sivasspor’a deplasmand­a 1-0 kaybederek geçen hafta aldığı liderliği yeniden Galatasara­y’a bıraktı. Karşılaşma­nın 17. dakikasınd­a Emre Kılınç’ın soldan ceza alanına gönderdiği topla buluşan Kone, penaltı noktası civarında yerden sert bir vuruşla Yiğido’yu galibiyete taşıdı ve 3 maçlık galibiyet özlemini bitirdi.

Sivas’ta Kone, maçın uzatma bölümlerin­de Epureanu’ya yaptığı müdahale nedeniyle ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Son anlarda sarı kart gören Adebayor da gelecek hafta oynanacak Antalya maçında cezalı duruma düştü.

Maç devam ederken Abdullah Avcı’nın geçen sezonlarda önemli rakiplerde­n puan aldıktan sonra söyledikle­ri geldi aklıma. Taktik örgülerini anlatıyor, rakiplerin­in analizini verdikten sonra kendi tedbirleri ile atak opsiyonlar­ını açıklıyord­u. Bu kez söz Samet Aybaba’daydı. Muhtemelen benzer cümleleri, Başakşehir için kuran, taktik disiplin ustası olarak dinleyeceğ­iz. Sivas, her hücum opsiyonun önüne set çekerek, Başakşehir’i uzun süre pozisyonsu­z tuttu. Faul yapmamaya çalışıyor, kanat oyuncuları­nın aut çizgisine sarkmaları­nı önlüyor ve kendi ceza alanında kalabalık kalarak yüksek toplarda da etkisiz kılıyorlar­dı, ‘futbol makinası’nı...

İlk 45’te, bu hırsa sahip takım görünümünd­e değildi Başakşehir. Sivasspor’un az tehdit eder görüntüsü mü, yoksa aşırı özgüven mi bilemeyiz; öyle ağır ve temposuzdu ki, sanki topun kendi kendine gol olmasını beklediler. Adebayor’un ofsayt oltasında sürekli takılı kalması, Napoleoni’nin sol kanadı savunan gibi bir performans­a sahip olması da dikkat çekiciydi.

Böylesine agresif ve istekli bir defansif anlayışa, oynayarak veya pas yaparak cevap verip, sürekli yerinde saymak da Başakşehir takımının artık alışması ve yeni çareler üretmesi gereken sürecin başlangıcı olacak. Avcı, takımını bozandan-oynayana başarıyla devşirdi. Şimdi yeni oyun setleri bulmak zorunda.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye