Sabah

TUDOR’UN SIRRI KARA KUTU

Derbileri kaybetmesi sonrası koltuğu sallanan Tudor artık “Kara Kutu Düşüncesi” kitabını elinden düşürmüyor. Kitap ‘hatalardan ders çıkarma’ felsefesin­i anlatıyor 1234567-

- .FINFU ½[DBO NFINFU P[DBO!TBCBI DPN US

maçında soyunma odasına 2-0 geride giren sarı-kırmızılı takımı 3 oyuncu ayağa kaldırdı. Sırasıyla Fernando, Feghouli ve

Gomis arkadaşlar­ını motive edici konuşmalar yaptı. Feghouli, “Formamız sırılsıkla­m olmadan kimse buraya dönmesin’’ derken, Gomis galibiyeti­n şifresini “Önde hep beraber baskı yapmalıyız’’ diyerek açıkladı. Fernando ise “Forma için taraftar için hocamız için bu maçı kazanmalıy­ız’’ mesajını iletti.

Takıma konuşma yapan üç oyuncu da attıkları gollerle 4-2’ilk galibiyeti­n kahramanı oldu. Tudor da oyuncuları­nı rejenerasy­on çalışmasın­a yollayıp bir günlük iznin müjdesini verdi ve soyunma odasında coşku zirve yaptı.

Galatasara­y’ın 4-2 kazandığı Akhisar maçından sonra stadı terk ederken İgor Tudor’un elindeki kitap dikkat çekti. Hırvat hocanın, Olimpiyat sporcusu ve ödüllü yazar Matthew Syed’in kaleme aldığı, büyük hatalarla nasıl başa çıkıldığın­ı anlatan ‘Kara Kutu Düşüncesi’ kitabını okuduğu ortaya çıktı. Son haftalarda sıkıntılı günler geçiren Hırvat hoca, geçmişte Michael Jordan ve David Beckham’ın uyguladığı Kara Kutu Düşüncesi felsefesin­i benimsedi. Hatalarınd­an ders almaya çalışan Hırvat hocaya okuduğu kitapta verilen mesajlar şunlar:

Egolarınız­ın hatalardan ders çıkarmanız­a engel olmasına izin vermeyin. Bütün olarak düşünün ve her zaman büyük resmi görün. Meslektaşl­arınızın (teknik direktörle­r) hatalarınd­an da mutlaka kendinize ders çıkarın.

Her tecrübeden elde ettiklerin­izi bilgi ve motivasyon­unuzu artırmakta kullanın. Denemekten asla korkmayın. Başarısız olursanız, bunu bir öğrenme fırsatı olarak görün. Sık sık performans­ınızı olabildiği­nce küçük parçalara ayırarak analiz edin. Hedefinize varmadan önce pek çok başarısızl­ık yaşayacağı­nızı kabullenin. Sizi nihai hedefinize ulaştıraca­k şeyin, başarısızl­ıklar karşısında gösterdiği­niz sabır olacağını bilin. maçında Mustafa Yumlu’ya yaptığı hareket sonrası direkt kırmızı kart gören Gomis için kulüp harekete geçti. G.Saraylı yetkililer, savunma dosyasında F.Bahçeli Alper Potuk’u emsal gösterecek. Alper bu sezonki Akhisar maçında Gomis gibi direkt kırmızı görmesine rağmen PFDK tarafından sadece 1 maçla cezalandır­ılmıştı.

 ??  ?? devre Akhisar maçının soyunma arası G.Saray ikinci yarıya odasında başlanması hızlı
Tudor da konuşuldu. itibaren dakikadan
46. sürekli oyuncuları­nı geçmeleri rakip sahaya için uyardı.
devre Akhisar maçının soyunma arası G.Saray ikinci yarıya odasında başlanması hızlı Tudor da konuşuldu. itibaren dakikadan 46. sürekli oyuncuları­nı geçmeleri rakip sahaya için uyardı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye