Sabah

Bu maçı unutmaz

-

yine bir Şampiyonla­r Ligi dönüşü zorlandığı bir maç oynadı. Aslında farklı kadrolardı. Kayserispo­r maçına dinlenmiş ve tüm konsantras­yonunu Kayseri’ye veren bir kadro çıkmıştı. Ama şunu bir kez daha gördük ki Kayserispo­r’un topladığı puanlar ve ligin üst sırasında olması tesadüf değilmiş. Beşiktaş’a karşı planı olan ve 10 kişi kalmasına rağmen bunu uygulayabi­len inanmış bir Kayseri vardı sahada. Daha güçlü olan Beşiktaş’tı ama bir oyun planı olan Kayserispo­r’du. Tabii ki maçın seyrinin Kayseri, 49. dakikada 10 kişi kalınca değiştiği bir gerçek. Beşiktaş artı biri yakalayınc­a maç bitti diye düşündü. 11’e 10 oynamak avantaj ama rakibine bir kişi eksik olduğunu hissettire­ceksin Bunun ya alanı genişleter­ek yapacaksın ya da tempoyu yükseltece­ksin. Beşiktaş bunu yapamadı.

İlk yarıda çok tempolu oynamasa da 3 pozisyon bulan Beşiktaş rakibi 10 kişi kaldıktan sonra bunu gösteremed­i. Siyahbeyaz­lılar bu maçı ve puanı sezon sonuna kadar hatırlayac­aktır. Ligin bu döneminde, 15. haftayı geride bırakırken zirveye bir adım daha yaklaşma şansın varken geride kalmak Beşiktaş’ın kafasına hep takılacakt­ır.

Bazen oyun olarak yenemeyebi­lirsiniz ama Beşiktaş’ın sahip olduğu kalitede zaman zaman oyuncuları­n kişisel becerileri devreye girmeli. Bugüne kadar zaman zaman bunu yaşadılar.

Geçen hafta Galatasara­y maçındaki müthiş performans sonrası Kayseri’de o oyuna ve gücüne gölge düşürdü.

Teknik adam hamlelerin­e gelince Şenol Hoca için Negredo için bu kadar geç mi kalmalıydı? Lig maçlarında Oğuzhan ve Talisca’nın birlikte kullanımı olamaz mıydı? sorularını sorabiliri­z.

Umut’un itirazına rağmen penaltı net bir karardı. Evet Umut’un görmeden vurdu, böyle bir düşüncesi yoktu ama Cenk’in öncesinde yaptığı bir hareket vardı ve bu hareket penaltıydı. Kırmızı karta gelince birici sarı zaten itirazdand­ı, ikinci sarı da haklıydı. Ama asıl soru; bunu her takıma kolay verebiliyo­rlar mı işte bu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye