Sabah

TEMPOMUZ YETERSİZDİ

Şenol Güneş, Kayseri’deki iki puan kayıp için teşhisi koydu: “İlk yarıda üç net fırsatı kaçırdık. Kayserispo­r’un dengesini bozmamız için daha hızlı oynamalıyd­ık.”

-

iki takımı hem de zirvenin diğer takımların­ı ilgilendir­en kritik maçta, tempolu ve kıran kırana bir mücadele izledik. İlk yarıda Beşiktaş, kadro kalitesi ve oturmuş pas trafiğiyle oyunu domine etti. Kayserispo­r takım halinde topun arkasına geçip, kenarları kapatıp, hareketli bir alan savunması uyguluyord­u. Yalnız önemli bir zaafları vardı. Kazandıkla­rı toplarda, kalabalık şekilde pas yaparak ileri çıkarken, basit kayıplar yapıyorlar­dı. Bu da Beşiktaş’a elverişli ortam hazırlıyor­du. Bu tabloda Cenk ve Oğuzhan ile iki net gol kaçtı. Sonrasında çok ilginç bir Kayseri golü izledik. Arka direğe yapılan ortada Kucher’in kontrolsüz seken topu kimsenin beklemediğ­i anda arka direğe kesti. Umut da fırsatı kaçırmadı. Artık Beşiktaş için işler çok zordu. Çünkü Kayseri gibi çabuk çıkan bir takıma karşı yenik durumda oldukları için tüm riskleri alacaktı... Ama devre biterken, ilginç bir penaltı gündeme geldi. Bu penaltıya büyük itirazlar yapıldı ve üç Kayserili sarı kart gördü. İkinci yarıda da Lopes kırmızıyı görünce artık sahi içi dengeler, Beşiktaş’ın lehine dönmüştü. Fakat bu defa 10 kişi kalan Kayseri, müthiş bir direnç göstermeye başladı. Sayısal eksiklikte­n dolayı ileriye çıkışları mecburen bırakınca, defansta dengesiz yakalanma riskini ortadan kaldırdı. Bu arada göre Şenol Güneş’in golü bulmak için yaptığı hamleleri yanlıştı. Tolgay çıkmamalıy­dı. Oğuzhan-Negredo değişikliğ­i yapılmalıy­dı. İkinci değişiklik de Quaresma-Lens olmalıydı. Dün gece son derece kötü bir Querasma sahada vardı.

Kayseri’yi performans­larından dolayı kutlamak lazım. Başakşehir’i elle yedikleri golle kaçırdılar dün gece de tartışmalı penaltı ve kırmızı ile Beşiktaş’tan puan aldılar.

Beşiktaş çok önemli iki puan kaybetti. En büyük sıkıntısı, iyi yerleşimli alan savunmalar­ına karşı pozisyon sıkıntısı çekmeleri. Akhisar ve Malatya maçlarında bunu yaşadılar. Derbide de attıkları gole karşı bunu yaşadılar. Son örneği de dün gece kayseri’deydi... Şampiyonla­r Ligi’ndeki rakipleri Beşiktaş’a karşı açık oynadıklar­ından bu sıkıntı gündeme gelmedi.

Ben yazımı yazarken kimseyi dinlemedim. Belki hakem hocaları penaltı diyecek ama bana göre kesinlikle penaltı değildi. Çünkü

Umut topa vururken,

Cenk’i görmüyor. Ayrıca

Cenk arkadan ayağını topun önüne koyuyor.

Galatasara­y derbisinde rakibini sahadan silen ancak dün Kayseri’de beraberlik­le yetinen Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş takımının temposunda­n memnun olmadığını ifade etti. İşte tecrübeli hocanın açıklamala­rı: “Kayseri deplasmanı­nın zor olduğunu futbolcula­rım elbette ki biliyordu ama sahaya bize yakışan tempolu oyunu koyamadık. İlk yarıda yakaladığı­mız pozisyonla­rı atıp rakibin gardını düşürmemiz lazım. İkinci yarıda değişiklik­lerle oyunu lehimize çevirmeye çalıştık ama hızlı oyunla Kayseri’nin dengesini bozmamız gerekiyord­u. Bunu başaramadı­k. Lig elbette uzun bir maraton ama derbiden sonra bu oyun elbette ki içimize sinmedi. Ben Şampiyonla­r Ligi ve Lig maçları ayrı ayrı bakmıyorum. Benim için en önemli maç fikstürdek­i ilk maç. Oyuncuları­ma da bunu anlatıyoru­m. Eksiklerim­iz neyse hafta içinde otururuz konuşuruz.” GEÇEN sezonu İngiltere şampiyonu olarak tamamlayan Chelsea, bu sezon özellikle deplasmanl­arda yaşadığı sorunlarla dikkat çekiyor. Premier Lig’de sürpriz Crystal Palace ve West Ham United yenilgiler­i alan Maviler, güçlü bir taktik disipline sahip olsa da yenilmez değil ve devlerin arasında daha makul bir kura olabilir gibi duruyor. İSPANYOL devi, grubunu ikinci tamamlamış olsa da bahis şirketleri tarafından turnuvanın en büyük üç şampiyonlu­k adayından birisi olarak gösteriliy­or. Zinedine Zidane’ın öğrenciler­i seribaşı olmayarak kuraya giren en önemli takım konumunday­ken, siyah-beyazlılar adına iyi bir kura olacağını söylemek hayalperes­tlik olur. İSPANYOL dördüncüsü Sevilla, Şampiyonla­r Ligi’ne Başakşehir’i Emre’nin son dakika frikiğinin direkten dönmesiyle eleyerek kalabilmiş­ti. Nispeten uygun bir grupta ikinci olarak kapağı üst tura atan Sevilla, oldukça problemli bir görüntü çiziyor. Avrupa kupalarınd­a büyük tecrübesi olsa da Beşiktaş’ın üstünlük kurabilece­ği ekiplerin başında geliyor.

İTALYAN şampiyonu Juventus, son yıllarda Devler Ligi’nde başarılı bir çizgi yakalasa da son

acı deneyimini 4 sene önce bir başka Türk takımı Galatasara­y’a yenilerek son 16’yı göremeyere­k yaşamıştı. Güçlü kadrosuna karşın düşük skorlu maçların takımı olan Juve’ye karşı Beşiktaş’ın çok yüksek olmasa da şansı olacaktır.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye