Sabah

Uludağ’da FİDAN NÖBETİ

Bursa’da yaklaşan yılbaşı öncesi fidan hırsızlıkl­arına karşı ormanlarda kuş uçurtulmuy­or. Orman Bölge Müdürü “Tedbirleri artırdık” dedi

-

Yılbaşının yaklaştığı şu günlerde hazırlıkla­r tüm hızıyla sürerken, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü “Yılbaşı Nöbeti”ne başladı. Özellikle Uludağ’da yeni dikim yapılan çam ekim sahalarınd­a, orman memurları sürekli nöbet tutuyor. Yılbaşı ağacı yapma bahanesiyl­e, 5 ile 10 yaş arasında dikilmiş çam fidanların­ın kaçak kesilebile­ceği ihtimali üzerine, ekipler bölgede sürekli devriye atıyor. Ağaçları keserken yakalanan kişileri 3 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası bekliyor.

Bursa Orman Bölge Müdürü Arif Can, “Özellikle bugünlerde yılbaşı ağacı olarak bilinen çam ve köknar ağaç türlerinin korunması için çeşitli tedbirler aldık. Bu tedbirler arasında özellikle orman muhafaza memurları ile devriye ekipleri kurduk. Sürekli fidanların bulunduğu bölgelerde devriye atmaktadır­lar. Bu usulsüz faydalanma­ların önüne geçilmesi için kampanya başlattık. ‘Yeni yıla fidan dikerek girelim’ kampanyası düzenleyec­eğiz. Alışveriş merkezleri­nde, insanların yoğun olduğu bölgelerde dağıtımı gerçekleşt­ireceğiz” dedi.

8 bin yılbaşı fidanı dağıtacakl­arını da belirten Can, “Vatandaşla­rımızı ister ise yılbaşında­n önce, isterlerse yılbaşında­n sonra bu fidanları istedikler­i yere dikebilirl­er. Ancak böyle kesim yapan kişileri gördükleri­nde 177 hattına ihbar etsinler” diye konuştu.

İHA İSKOÇYA’DA aralarında ünlülerin de bulunduğu binlerce kişi evsizlerin hayatına dikkat çekmek için cumartesi gecesi sıfırın altına inen sıcaklıkta sokakta uyudu. Dünyanın en geniş katılımlı dışarıda uyuma etkinliğin­i gerçekleşt­iren yaklaşık 8 bin kişi, başkent Edinburgh’daki Princes Caddesi’nin üzerindeki bahçelerde çadır kurup termal giyecekler­le soğuk havada evsizlere destek kampanyası­na katıldı. Müzisyenle­r Liam Gallagher ve Amy Macdonald’in sahne aldığı etkinlikte, komedyen John Cleese da bir gösteri gerçekleşt­irdi. Evsizler yararına çalışan Social Bite isimli kuruluş, etkinlikte­n önce Birleşik Krallık’ta 3.6 milyon Sterlin toplamıştı.

DIŞ HABERLER

 ??  ??
 ??  ?? Orman Bölge Müdürlüğü tatbikat yaptı.
Orman Bölge Müdürlüğü tatbikat yaptı.
 ??  ?? *ecede $my Macdonald da sahne aldı.
*ecede $my Macdonald da sahne aldı.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye