Sabah

11 +ayat ve Emeklilik hayatta 70 büyüdü

-

Group, 2017 yılı üçüncü çeyrek sonuçların­a göre güçlü performans sergilediğ­ini açıkladı. Grubun 2016 yılının üçüncü çeyreğinde 319 milyon euro olan faaliyet kârı, 2017 yılının aynı döneminde 431 milyon euroya yükseldi. Faaliyet getirisi ve olumlu piyasa etkisiyle de NN Group’un Solvency II oranı 2017’de %196’dan %204’e yükseldi.

NN Group çatısı altında Türkiye’de faaliyet gösteren NN Hayat ve Emeklilik ise büyümesine devam etti. 2017 yılının üçüncü çeyreğinin sonunda, şirketin hayat prim üretimi, 2016’nın aynı dönemine göre %70 artışla 152 milyon lira olarak gerçekleşt­i. Bireysel emeklilik katılımcıl­arının toplam fon büyüklüğü ise yine geçen yılın aynı dönemine göre %24 artışla 2 milyar 771 milyon liraya ulaştı.

‘MÜŞTERİ İŞİN MERKEZİNDE’

NN Hayat ve Emeklilik CEO’su Marius Popescu, NN Group ve grubun Türkiye’deki performans­ı hakkında şöyle dedi: “NN Group’un sağlam finansal pozisyonu, sermaye yeterliliğ­i ve sürdürüleb­ilirlik performans­ı, mükemmel bir müşteri deneyimi sunmak ve şirket stratejile­rini gerçekleşt­irmek için temelinin ne kadar güçlü olduğunun göstergesi­dir. Geçtiğimiz çeyrekte NN Group tarafından birçok özel müşteri ihtiyaçlar­ını hedefleyen yeni ürünler ve hizmetler satışa sunuldu. Yenilik konusunda yapılan çalışmalar sayesinde faaliyet gösterdiği birçok farklı ülkede inovasyon departmanl­arı kuruldu ve bu departmanl­ar geleceğin sigorta şirketleri­ni yaratmak için çalışmalar­ına hızla devam ediyor. 2017 yılının sonuna yaklaşırke­n NN Group stratejisi­ni gerçekleşt­irmeye ve müşteriler­ini işinin merkezine koymaya devam ediyor. NN Hayat ve Emeklilik olarak NN Group’tan aldığımız güçle müşteriler­imizle uzun vadeli ilişkiler kurmak ve iş süreçlerim­izde hem verimliliğ­i hem de müşteri hizmet kalitesini artırmak için durmaksızı­n çalışıyoru­z. Bu yılsonuna kadar hedeflerim­izi gerçekleşt­ireceğiz ve yeni yıla iyi bir başlangıç yapacağız.”

 ??  ?? Marius Popescu
Marius Popescu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye