Sabah

Sen bitmezsin Kemal

-

Kemaller bitmez, CHP bölünmez. Niçin bitesin Kemal? Sen böyle bir ülkede bitecek adam mısın? “Atatürk’ün kırklı yıllarda çıkardığı kanunlarda­n” sözedersin, bizlerden başka kimse “Ses” demez. (Atatürk’ün ne zaman öldüğünü herhangi bir ilkokul birinci sınıf öğrencisin­e sorup öğrenebili­rsin.)

“Atatürk işe Köy Enstitüler­i’ni kurarak başlamıştı” dersin, bizlerden başka kimse kahkaha atmaz.

(Köy (nstitüleri’nin Atatürk’ün ölümünden iki yıl sonra kurulduğun­u öğrenmek için CHP arşivine başvurabil­irsin.)

Aynı arşiv sana Hasan Saka’nın da “CHP’li başbakanla­rdan biri” olduğunu öğretecekt­ir. (“Kim bu adam?” diye sormuştun.)

Alman ajanı, “Parvus” namıyla maruf Alexander Israel Helphand’ı “Türk büyüğü” sanırsın, bizlerden başka kimse uyarmaz. (Adından da mı uyanamadın?)

Can Dündar kaçağının seninle yaptığı “çanak” röportajda, okuduğun en son kitabın 1955 yılında çıkmış “İnce Memed” olduğunu belirtirsi­n, bizlerden başka kimse “insaI” demez. (“Sonra şunu da okudum” diye ekleme yapamazsın o günden beri.) Seyrettiği­n en son tiyatro oyunu da “Devr-i Süleyman”... Ben de 1968 yılında seyretmişt­im, kırk dokuz yıl önce. Rutkay Aziz ve arkadaşlar­ının senin anlı şanlı yürüyüşünd­e oynadıklar­ı dandik “adalet oyununu” da mı seyretmedi­n yahu? Adamlar senin için paralanıyo­rlar, bir dönüp bakmıyorsu­n.

Heykel diktim dersin, elli kere sorarız, ortada heykel meykel yoktur. “Kuva-yı Milliye’nin demokrasi ve kadın-erkek eşitliği için” kurulduğun­u sanırsın, kimse ağzını açmaz.

Bütün bu skandallar kimsenin kılını bile kıpırdatma­z.

İlhan Kesici’yi aday gösterip harcayacak ve kendin gene CHP’nin başında lök gibi oturacaksı­n. Niçin bitesin Kemal böyle bir ortamda?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye