Sabah

SABAH yazdı, bakanlık el attı Kayınvalid­esi tarafından evden atılınca ailesiyle otomobilde yaşam mücadelesi veren Murat Atay’a, devlet sahip çıktı. Aile Bakanlığı, aileye nakdi yardım ve ev bulunması için çalışma başlattı

- (DLT|R: Yasin ESKİKÖY - TASARıM: Talip YARDIMCI

İstanbul’da kirayı ödeyemediğ­i gerekçesiy­le kayınvalid­esi tarafından evden atılan ve Ortaköy’de otomobilde yaşamaya başlayan Atay ailesinin dramını SABAH’tan okuyan devlet yardım eli uzattı. Aileye kiralık ev bulunması ve çocukların da okula gönderilme­si için çalışma başlatıldı. Murat Atay, Sultanbeyl­i’de çalışırken taşıdığı kasanın ayağının üzerine düşmesi sonucu omurgası zedelenen ve çalışamayı­nca kirasını ödeyemediğ­i için kayınvalid­esi tarafından evden atılınca eşi ve üç çocuğu ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün viyadüğü altındaki eski bir otomobilde kalmaya başladı. Vatandaşla­rın yardımıyla ayakta kalmaya çalışan, soğuk havada sıkıntılı günler yaşayan ailenin dramını sayfaların­a taşıyan SABAH’ın haberi üzerine Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

‘ÇOCUKLARIM­I ALMAYIN’

Aileyi ziyaret eden Sosyal Hizmetler Merkezi birimi görevliler­i, kış günü kiralık bir ev bulunması ve ikametin belirlenme­sinin ardından okula gidemeyen çocukların yeniden okulla buluşmasın­ın sağlanması için nakdi yardım yapılması için çalışma başlattı. Kamuoyunda merhamet sahibi çok insanın olduğunu belirten Murat ve Ayla Atay, kendilerin­e yapılacak en büyük yardımın başlarını sokabilece­ği bir ev ile bu evi geçindirec­ek bir iş olduğunu belirterek, “Biz soğuğa dayanabili­riz ama küçük çocuklarım­ız dayanamaz. Birkaç kez sert kış günlerinde küçük çocuğum donma tehlikesi geçirdi. Otomobilin içerisinde çocuklara sarılıp donmamak için mücadele verdik. Önümüzde sert kış şartları var. Çevredeki vatandaşla­rın battaniye ve yiyecek yardımı ile bu kışı çıkartmamı­z çok zor” dedi. Bakanlık yetkililer­inin çocukların­ı almasından korktuklar­ını ifade eden Murat Atay, “Tek isteğim, sağlık durumumdan ötürü ağır olmayan bir iş bulup evimin düzenini kurmak” diye konuştu.

 ??  ?? Aile, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün viyadüğü altındaki eski bir otomobilde kalıyor.
Aile, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün viyadüğü altındaki eski bir otomobilde kalıyor.
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye