Sabah

Şeref OĞUZ

- ÖNERİ-YORUM

Payitaht Abdülhamid “Dersaadet Ticaret Odası Kurucusu İbrahim Efendi” rolünü üstlenmişt­i. Gerçek hayatta zaten Dersaadet İstanbul’un tacirleri başkanı İbrahim Çağlar’ın ardından cenaze töreninde konuşulanl­ar, “çok erken vefat, ölümünde ihmal iddiası” üzerineydi. Ancak her konuşma bir İstanbul beyefendis­inin zarafetine dair hayırla yâd cümlesiyle bitiyordu.

Meslek hayatım boyunca çok sayıda sivil toplum örgütü yöneticisi tanıdım. Bunların içinden çok azı İbrahim Çağlar kadar değer üreten idi. Ekonominin en büyük sivil örgütü başında, yığınca projeye hayat verdi, ekibiyle güzel işler başardı.

Aylar önce Cannes’da İTO’nun muhteşem çadırında, İstanbul’un dev maketini dünya lansmanınd­a görücüye sunarken de ihtişam ve zarafeti aynı resme koymayı başarıyord­u. AK Parti ve MÜSİAD kurucu üyeliği ile aktif siyaset, 4 yıldır İTO Başkanı kimliğiyle de ekonominin kanaat önderliğin­de bulundu.

Yunus Emre’nin bende yankısı yüksek mısraları geldi aklıma: “Bu dünyada bir nesneye Yanar içim göynür özüm Yiğit iken ölenlere Gök ekini biçer gibi...”

İbrahim Bey, işinin yiğidi, yaşının gök ekiniydi ve çevresine değer katan bir dosttu.

Her ölüm zamansız, her veda hüzünlüdür. Dün Türkiye’ye değer katan, bulunduğu mecliste sohbet kuran ve kendisi gibi düşünmeyen­i dahi zarafetiyl­e kuşatan bir insanı kaybettik. Nur içinde yatsın, Allah rahmet etsin. seref oguz#sabaK com tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye