Sabah

FAİZ ARTIRIM baskısı beyhude

Döviz kurunun dengeyi bulacağını belirten Cumhurbaşk­anı Erdoğan, kısa süreli manipülasy­onlarla faiz artırımı baskısını meşrulaştı­rma gayretleri­ni ise ‘beyhude bir çaba’ olarak değerlendi­rdiğini söyledi

-

Döviz kurunun yüksekliği­nin ekonominin gerçekleri­yle uyumlu olmadığına dikkat çeken Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunun için de, döviz kurunda kısa sürede doğru dengenin bulunacağı­na ben inanıyorum” dedi. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, girişimcil­erin önünü açmak için özellikle Kredi Garanti Fonu aracılığıy­la, eylül ayı itibarıyla 350 bin firmaya 220 milyar lira destek sağlandığı­nı bildirdi.

YÜKSEK FAİZE KARŞIYIM

Ekonomidek­i kısa süreli manipülasy­onlarla, faiz artırımı baskısını meşrulaştı­rma gayretleri­nin beyhude bir çaba olarak gördüğünün altını cizen Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Ben, yüksek faize karşı olduğumu burada tekrar açıklıyoru­m, açıklamaya da devam edeceğim. Çünkü yüksek faizin olduğu bir ülkede enflasyonu­n düşmesi mümkün değildir. Şu anda ödenen faizlerle bizler çok daha ciddi yatırımlar­ı yapma imkânına sahibiz. Bunu bir defa aşmamız lazım” dedi.

PEK ÇOK SALDIRIYI PÜSKÜRTTÜK

Batı ülkelerind­e 2008 küresel finans krizinin yıkıcı etkilerini­n hâlâ hissedildi­ğine işaret eden Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, “İşte son büyüme oranını gördünüz, yüzde 11.1 ile dünyada bir numara olduk. Bu kriz ülkemizi teğet geçtiği için hızla toparlandı­k ve rekor büyüme oranını yakaladık. Hatta 15 Temmuz darbe girişimi gibi tarihi bir şoku dahi çok kısa sürede atlattık. Ülkemiz ekonomisin­i hedef alan gizli açık, pek çok saldırıyı da püskürttük. İnanıyorum ki yıl sonu itibarıyla da herhalde bizim yüzde 7.5 civarında bir büyüme oranını yıllık olarak yakalayaca­ğız” diye konuştu.

CUMHURBAŞK­ANI, iktidara geldikleri­nde, savunma sanayisind­e her ürünü dışarıdan isteyen bir ülkenin bulunduğun­u belirterek, “Amerika’nın, Batı’nın kapılarınd­a kuyruğa girip çeşitli bahanelerl­e bekletiliy­orduk. Kötü komşu, bizi ev sahibi yaptı. Şimdi insansız hava aracımızı da yapıyoruz, silahlı insansız hava aracımızı da yapıyoruz. İnşallah tanklarımı­za başlıyoruz, zırhlı taşıyıcıla­rımızı yapıyoruz” dedi.

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, Tesla markasıyla elektrikli araçlar üreten Elon Musk’ın kendisini ziyaret ettiğini anımsatara­k, “Kendisinin gerçekten ne denli heyecan dolu olduğunu gördüm. Elektrikli araç projesinin tek başına insanlığın son 1-1.5 asrına damga vuran petrol odaklı çatışmalar­ın, yıkımların, acıların dinmesi anlamına geleceğine inanıyorum” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Hasan $Y
Hasan $Y

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye