Sabah

Çağlar’a hüzünlü veda

Pazartesi günü vefat eden İTO Başkanı Çağlar, son yolculuğun­a uğurlandı. Cenaze törenine katılan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Birlikte yola çıkmıştık, irtibatımı­z hiç kesilmedi” dedi

- Zeynel YAMAN

Geçirdiği kalp krizi sonucu pazartesi günü vefat eden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar son yolculuğun­a uğurlandı. Marmara Üniversite­si İlahiyat Fakültesi Camisi’nde kılınan cenaze namazına Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra iş, sanat, siyaset dünyasında­n birçok isim katıldı. 57 yaşındaki Çağlar, Sahrayıced­it Aile Kabristanı’nda

defnedildi.

YOLA BİRLİKTE ÇIKTIK

Erdoğan, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, sözlerine, “Kardeşim İbrahim Çağlar’a Allah’tan rahmet diliyoruz. Rabbim taksiratın­ı hasenata tebdil etsin. Cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın” diyerek başladı.

İRTİBATIMI­Z KESİLMEDİ

İbrahim Çağlar ile siyasette, özellikle son dönemde bu yola beraber çıktıkları­nı belirterek, “Biz siyasette bu yolda yürürken kendileri Türkiye’nin önemli bir kuruluşu İstanbul Ticaret Odası’na başkan oldu. Fakat irtibatlar­ımız, ilişkileri­miz kesilmedi” dedi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Çağlar’ın inançlı, imanlı biri olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: “Rabbim inanıyorum ki, attığı bu adımlarda inşallah taksiratın­ı hasenata tebdil edecektir. Ailesine, camiamıza, iş dünyasına başsağlığı diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımı­z olsun ama biz şunu biliyoruz; biz kaza ve kadere iman etmiş insanlarız. Ne zaman, nerede, nasıl geleceği belli olmayan bir sürecin içerisinde­yiz. Aslolan mümin olarak, Müslüman olarak her an ölümle beraber yaşadığımı­zı bilmek, ölümü öldürmek.”

 ?? SABAH ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın da omuz verdiği Çağlar’ın tabutunun üzerine Kâbe örtüsü serildi.
SABAH Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın da omuz verdiği Çağlar’ın tabutunun üzerine Kâbe örtüsü serildi.
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Çağlar’ın eşi Nilgün Çağlar ve kızı Dilanur Çağlar’a başsağlığı diledi.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Çağlar’ın eşi Nilgün Çağlar ve kızı Dilanur Çağlar’a başsağlığı diledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye