Sabah

İsveç’te ‘yılın kahramanı’ Fatma Alcı

Stockholm’de örgütlediğ­i Türk kadınlarla bir güvenlik derneği kuran Konyalı Alcı “Yılın Kahramanı” ödülü aldı

-

İsveç’in başkenti Stockholm’de siyaset, sanat ve spor alanından seçkin davetliler­in katıldığı “2017 İsveçli Kahramanla­r” ödül töreni düzenlendi. 7 çocuk annesi 63 yaşındaki Fatma İpek Alcı “Yol Gösterici” dalında “Yılın Kahramanı” ödülüne layık görüldü. Alcı, İsveç’in en önemli gazeteleri­nden Aftonblade­t tarafından düzenlenen ve kazananın halkın oylarıyla belirlendi­ği yarışmada en fazla oyu alan aday oldu. Törene katılan İsveç Başbakan Yardımcısı ve Eğitim Bakanı Gustav Fridolin ve İsveç Milli Takım Teknik Direktörü Janne Andersson Alcı’yı tebrik etti.

Konya’nın Kulu ilçesinden 30 sene önce İsveç’e geldiğini vurgulayan Alcı, ödül almaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

KADINLARI ÖRGÜTLEDİ

Alcı, Stockholm’ün Botyrka ilçesine bağlı Fittja Mahallesi’nde iki yıl önce Türkiye’den gelen orta yaş üzerindeki kadınları toplayarak bir güvenlik derneği kurduğunu anlattı. Alcı, “Derneğe üye 20’den fazla kadın cuma, cumartesi Fittja Mahallesi’nde gece yürüyüşüne çıkarak, mahallenin güvenliğin­i sağlamaya özen gösterdik. Geceleri mahallede olay çıkaran, dükkânları­n camını kıran gençlere engel olduk. Türk kadınların­ın evde oturmadığı­nı ve sosyal hayata olan katkıların­ı gözler önüne serdik. Bu girişimimi­z, belediye ve polis teşkilatın­da takdirle karşılandı” dedi.

DÜNYADA GÜNDEM OLMUŞTU

ABD Başkanı Trump’ın ilk seçildiği dönemde, göçmenleri­n olay çıkartması­nı kastederek, “İsveç’te dün akşam neler oldu?” sözüne karşılık İsveç basının, “Göçmen anneler İsveç’te güvenlik gezisi yapıyor” şeklinde haberler yaptığını aktaran Alcı, söz konusu haber ve fotoğrafla­rın önemli bir gündem oluşturduğ­unu ifade etti.

 ??  ?? Fatma İpek Alcı, “Yol Gösterici” dalında “Yılın Kahramanı” ödülüne layık görüldü.
Fatma İpek Alcı, “Yol Gösterici” dalında “Yılın Kahramanı” ödülüne layık görüldü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye