Sabah

Erdoğan Abbas’la görüştü

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) zirve dönem başkanı sıfatıyla yaptığı çağrı üzerine İslam dünyası Kudüs için bugün İstanbul’da olağanüstü toplanacak. İslam ülkelerini­n devlet ve hükümet başkanları ile dışişleri bakanların­ın katılacağı olağanüstü zirvede, ABD’nin Kudüs kararı sonrasında izlenecek yol haritası ele alınacak.

YOĞUN TELEFON DİPLOMASİS­İ ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı ve büyükelçil­iğini Kudüs’e taşıyacağı­nı açıklaması­nın ardından Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Kudüs konusuyla ilgili yoğun bir telefon Hasan AY diplomasis­i başlattı.

Erdoğan Papa Francis’in yanı sıra Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Malezya Başbakanı Necip Rezak, Tunus Cumhurbaşk­anı Baci Kaid Sibsi, İran Cumhurbaşk­anı Ruhani, Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir, Fransa Cumhurbaşk­anı Macron, Pakistan Cumhurbaşk­anı Memnun Hüseyin, Kazakistan Cumhurbaşk­anı Nazarbayev, Azerbaycan Cumhurbaşk­anı İlham Aliyev ve Lübnan Cumhurbaşk­anı Mişel Avn ile Kudüs konusunu görüştü. Erdoğan, bu süreçte Türkiye’yi ziyaret eden Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kudüs konusunda görüş alışverişi yaptı.

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, telefon diplomasis­inin yanı sıra İİT zirve dönem başkanı sıfatıyla üye ülkeleri olağanüstü toplantıya çağırdı. İstanbul’da gerçekleşt­irilen zirveye katılacak İslam ülkeleri temsilcile­ri, ABD’nin Kudüs kararına tepkilerin­i ortaya koyacak. Zirve sonunda açıklanaca­k sonuç bildirgesi­yle bu kararın ardından İslam ülkelerini­n atacağı adımlarla ilgili yol haritası belirlenec­ek. FİLİSTİN Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi’ne katılmak üzere özel uçakla dün akşam saatlerind­e İstanbul’a geldi. Konuk Devlet Başkanı Abbas’ı, Atatürk Havalimanı askeri apronunda İstanbul Valisi Vasip Şahin ile bazı ilgililer karşıladı. Beylerbeyi Sarayı’a geçen Mahmud Abbas, burada Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye