Sabah

'arEeci askerlerle FETÖ imamları ankesörlüd­en konuştu

- Nazif KARAMAN/ÖZEL İSTİHBARAT Abbas ÇAKAR-Ali ALTUNDAŞMu­rat SAVAŞ/SABAH

Bu gelişme üzerine,

Ankara Başsavcılı­ğı Anayasal Düzene Karşı Suçlar Bürosu savcıları yeni bir “Akıncı sivilleri soruşturma­sı” başlattı. Başsavcılı­k bu kapsamda, esrarengiz sivillerin kimlikleri­nin belirlenme­si için Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Emniyet Genel Müdürlüğü, Genelkurma­y Başkanlığı ve Akıncı Üssü’nün bağlı olduğu Hava Kuvvetleri Komutanlığ­ı’na yazı yazarak sivil şahısların kim oldukların­ın bilinip bilinmediğ­ini sordu. Akıncı Üssü’nün 15 Temmuz ve öncesine ait ziyaretçi kayıtları bu kapsamda yeniden incelenece­k. Emniyet Genel Müdürlüğü de yüz eşleştirme­leriyle kimlik tespiti yapmaya çalışacak.

■ Aydın: Aydın merkezli 17 ildeki operasyond­a, aralarında muvazzaf asker ve mahrem imamların da bulunduğu 22 zanlı gözaltına alındı. Zanlılarda­n bir mahrem imam ve astsubayın, darbe girişimind­en 3 gün önce firari Adil Öksüz ile Ankara’nın Gölbaşı’nda AHmEt 2tAl İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılı­ğı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, darbe girişimi sırasında, FETÖ’nün mahrem imamlarını­n, darbeci askerlerle İstanbul’daki bir markette bulunan ankesörlü telefondan irtibata geçtikleri tespit edildi.

Mahrem imamların aradığı örgüt üyelerine buluşulaca­k yer veya irtibata geçilecek nokta söyledikle­ri, ardından yüz yüze görüşme görüştükle­ri öğrenildi.

■ Ağrı: FETÖ’nün askeri yapılanmas­ına yönelik soruşturma­da 2 mahrem imam ile biri teğmen, 8’i de astsubay 9 muvazzaf asker gözaltına alındı.

■ KocaeliArd­ahan: 17 ByLock’çu gözaltına alındı.

■ Elazığ: Aralarında eski gerçekleşt­irdikleri bilgisi soruşturma dosyasında yer alıyor. Bu kapsamda ankesörlü telefon kayıtların­ı çözen savcılık 333’ü darbeci asker ve 27’si mahrem imam olmak üzere toplam 360 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarmıştı. Şüpheliler­den 188’i tutuklanır­ken 65’i ise itirafçı oldu. Soruşturma kapsamında 73 şüphelinin ise firari durumda olduğu belirlendi. Mahrem imamların İstanbul’daki ankesörlü telefondan irtibata geçtiği isimler arasında Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast ekibinde yer alan SAT timi komutanı olan Yüzbaşı Özay Cödel, SAT ekibi üyesi eski Yüzbaşı Haldun Gülmez, Kuleli Askeri Lisesi’nden 2. Tabur Komutanı Yarbay Turgay Ödemiş, pilot Kerime

Kumaş da bulunuyor. kamu çalışanlar­ının da bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

■ Kayseri: ByLock’çu 7 şüpheli gözaltına alındı.

■ Osmaniye: Yol kontrolü sırasında bir otomobilde yakalanan H.Ş. tutuklandı.

■ Edirne: Botla Yunanistan’a kaçmaya çalışırken yakalanan Sümeyra Acaroğlu, eşi Okan Acaroğlu ve Bilal Yavuz tutuklandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye