Sabah

YALANA DOYMADI CHP liderinin, “Aklandı” diyerek savunduğu CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi hakkında 32 soruşturma­nın sürdüğü ortaya çıktı. Kılıçdaroğ­lu’nun bir kez daha yalan söylediği anlaşıldı

- (Dit|r: 2UKaQ T8RA1 TAsArım: Talip YARDIMCI

İçişleri Bakanlığı’nın, yolsuzluk, usulsüzlük ve rant iddiaları kapsamında hakkında inceleme başlattığı ve inceleme sonrası görevden uzaklaştır­ılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun “Tüm soruşturma­lardan aklandı” şeklindeki açıklamala­rının gerçek dışı olduğu ortaya çıktı.

İlgezdi hakkında Buz Rezidans, Erguvan Barış Parkı ve Oda Kule 1-2’nin de aralarında olduğu 32 soruşturma­nın sürdüğü öğrenildi.

KARIŞ KARIŞ USULSÜZLÜK

Soruşturma­lardan 31’i imar mevzuatına, 1’i ise işyeri açma ve çalıştırma mevzuatına muhalefet ettiği gerekçesiy­le açıldı. İşte, işgallere göz yummak, mevzuata aykırı ruhsat vermek, yıkım kararların­ı uygulamama­k gibi nedenlerle açılan o soruşturma­lardan birkaç detay:

BUZ REZİDANS: Battal İlgezdi hakkında projede imar mevzuatına aykırı davrandığı gerekçesiy­le 2 soruşturma sürüyor. Rezidansta İlgezdi ailesinin 17 dairesi var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun kızı Zeynep Kılıçdaroğ­lu ve özel kalem müdürü Ömer Tuncay Ceylan’ın kardeşi Onur Okay Ceylan’ın da birer dairesi bulunuyor. Bu dairelerin satış süreci şaibeli.

ERGUVAN BARIŞ PARKI: Battal İlgezdi hakkında parkın yapım işinde “İhaleye fesat karıştırma­k” ve “Devlet İhale Kanunu’nu ihlal etmek” gerekçeler­iyle açılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Zafer Nuhoğlu, “Kontrol Şefi” Nilay Erkek Karaosmano­ğlu, “Park ve Bahçeler Müdürü” İrfan Birinci ve şirket temsilcile­rinden Uğur Atalay ve Mehmet Ali Uzunlar da var.

ODA KULE REZİDANS 1-2: Battal İlgezdi hakkında Oda Kule 1 ve 2 rezidansla­rının inşaatının ruhsat ve eki projelerin­e aykırı hususlar içermesine rağmen yapı kullanma izin belgesi düzenlendi­ği gerekçesiy­le açılan soruşturma sürüyor.

ANDROMEDA PROJESİ: Battal İlgezdi hakkında Barbaros Mahallesi’nde bulunan “Andromeda Projesi”yle ilgili soruşturma var. Projede yer alan 20 dükkân, 1 fitnes center, bar ve çeşitli işyerlerin­den sadece 4’üne iskan verildi. Bu işyerlerin­de işyeri açma ve çalışma ruhsatı yok ancak faaller.

ÖZEL OKUL: Battal İlgezdi hakkında Küçükbakka­lköy Mahallesi’nde bulunan ve konut olarak yapılan taşınmazın özel okul olarak kullanılma­sına göz yumduğu gerekçesiy­le açılan soruşturma sürüyor.

28 KONUDA İZİN YOK: İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada; Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştır­ma onayına esas teşkil eden dosyalarda­ki hususlarla ilgili 32 konuda “soruşturma iznine”, 28 konuda ise “soruşturma izni verilmemes­ine” hükmedildi­ği açıklandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye