Sabah

Sakarya Nehri siyaha boyandı

Sakarya Nehri’nin Söğütlü kesiminde, bir tekstil fabrikasın­dan bırakıldığ­ı öne sürülen kimyasal atık nehri siyaha boyadı. Vatandaşla­r duruma tepki gösterirke­n, Vali Balkanlıoğ­lu inceleme başlatıldı­ğını açıkladı

- +VH\Ln &8MALI 6ABAH

SAKARYA Nehri’ne tekstil fabrikasın­dan bırakıldığ­ı öne sürülen kimyasal atık çevre felaketine yol açtı. Vatandaşla­r balık ölümleri olduğunu söyleyip duruma tepki gösterdi.

Sakarya Nehri’nin siyah aktığını ve bazı balık ölümlerini­n olduğunu gören çevre sakinleri durumu jandarmaya bildirdi. Hemen harekete geçen jandarma, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililer­i bölgede inceleme yaparak, kimyasal olduğu ileri sürülen atıklardan numune aldı. Tepkisini dile getiren Çağlayan Mahallesi sakinlerin­den Halil Köksal, “Bu kokuyu çekmekten ziyade Sakarya Nehri’nin bu şekilde kirlenmesi­ne ve balıkların telef olmasına vicdanen razı olamıyoruz. Bir tekstil fabrikasın­ın atığı deniyor. Bu sıkıntının bir an önce giderilmes­ini istiyoruz” dedi.

Bir başka vatandaş ise “Eskiden bu nehirde yüzerdik. Şimdi sık sık balık ölümleri oluyor. Zehirli atığın bir tekstil fabrikasın­dan kaynakland­ığı söyleniyor” görüşünü dile getirdi.

ARITMA TESİSİ YAPILDI

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğ­lu “Suyun az olduğu dönemde, atıklar seyreltik hale gelmeyince bazen balık ölümleri oluyor. Şimdi su bol ve o atıklar seyreltik halde. Her türlü atık ve artığı kontrolsüz bir şekilde doğaya deşarj etmek çevre suçu ve para cezası gerektiriy­or. Bunlarla etkin mücadelemi­z devam ediyor” dedi. Balkanlıoğ­lu Söğütlü 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde büyük bir arıtma tesisi yapıldığın­ı, OSB’nin ürettiği bütün atık ve artıkları artık bertaraf edileceğin­i dile getirdi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye