Sabah

TÜRKİYE’NİN İHTİYACI MİLLİ MUTABAKAT

- Eda IŞIK- Ahmet TOPAL/$N.$5$

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan bir grup AK Partili milletveki­liyle görüşüp MHP ile yapılacak ittifakın teşkilata ve millete iyi anlatılmas­ını istedi. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “İttifak, milli mutabakat meselesidi­r. AK Parti ve MHP olarak bu çalışmayı sürdürmek için üçer kişiden oluşacak komisyon kurulması düşünülmek­tedir” dedi.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan AK Partili vekillerle MHP ile ittifakı konuştu. AK Parti Sözcüsü Ünal, “İttifak, teknik meseleden ziyade milli mutabakat meselesi. Türkiye Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi milli mücadele veriyor” dedi

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, milletveki­lleriyle gruplar halinde görüşmeye dün de devam etti. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde sabah kahvaltısı­nda bazı milletveki­lleriyle bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat 20 dakika süren toplantıda Erdoğan milletveki­llerine, önceki gün MHP lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin verimli ve olumlu olduğunu kaydetti.

YERLİ VE MİLLİ DURUŞ

Partililer arasında yaşanabile­cek söylem farkılıkla­rına dikkat edilmesi gerektiğin­i belirten Erdoğan, kurulacak milli mutabakat ittifakını­n iyi anlatılmas­ını, konuşmalar­da da yerli ve milli duruşun ön plana çıkarılmas­ını istedi. “Türkiye uzun süreden beri özellikle 15 Temmuz’dan sonra milli mücadele veriyor. Bunun için milli mutabakata ihtiyaç var. Yerli ve milli unsurlarla ortak hareket edeceğiz” diyen Erdoğan, MHP ile de yerli ve milli duruş noktasında buluşulduğ­una dikkat çekti. Toplantıda vekiller eski Cumhurbaşk­anı Abdullah Gül’ün son KHK ile ilgili çıkışını eleştirere­k partiye zarar verdiğini dile getirdi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal toplantını­n ardından bir basın açıklaması yaptı.

Ünal

“İttifak, teknik meseleden ziyade milli mutabakat meselesidi­r. AK

Parti ve MHP’nin bu çalışmayı sürdürmek için üçer kişiden oluşacak komisyon kurulması düşünülmek­tedir. Türkiye adeta milli mücadele veriyor. Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi. Doğal olarak da bu milli mücadele, milli mutabakatı gerektirme­ktedir. Biz ittifakı milli mutabakat meselesi olarak görüyoruz. Sayın Devlet Bahçeli ile yürüttüğüm­üz görüşmeler aynı zamanda büyük bir milli mutabakatı­n ilk adımı mesabesind­edir. Türkiye’nin bugün çok ciddi anlamda milli ve yerli unsurların­ın bir arada mutabakatı­na ihtiyaç vardır” diye konuştu. CHP’nin milli ve yerli olmadığını belirten Ünal, “Muhalefet öncelikli olarak bu milli mutabakatı­n dışında Türkiye düşmanı yapıların, lobilerin sözlüğünü bıraksın. Atatürk’ün 1929’da ‘milli siyaset’ dediği yerli ve milli duruşu Kılıçdaroğ­lu ve arkadaşlar­ının alması gerekir. Kılıçdaroğ­lu’nun CHP’sinin pozisyonu yerli, milli değildir” dedi.

AK Parti ile MHP arasındaki ittifak komisyonun­un gelecek hafta kurulması bekleniyor. Bu arada AK Parti, Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi ile ilgili hayata geçirilece­k yeni uyum yasaları için çalışmalar­ını hızlandırd­ı. Bu çerçevede ilk resmi ve kapsamlı açıklamayı Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı bugün yapacak.

 ??  ??
 ??  ?? Bekir Bozdağ Mahir Ünal
Bekir Bozdağ Mahir Ünal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye