Sabah

Sabancı’da yatırım bitmez 2018’de 5 milyar TL’yi aşarız

-

SABANCI Holding CEO’su Mehmet Göçmen, 2018’de 5 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapacaklar­ını söyledi. “Bizde yatırım hiç bitmez” diyen Göçmen, “Bunun önemli bir kısmı yine enerjide dağıtım alanına yapacağımı­z yatırımlar” dedi.

Türkiye’nin 2017’de ekonomik olarak olumlu bir yıl geçirdiğin­i ifade eden Göçmen, “2018 de Türkiye’nin yüksek büyümeye devam edeceği bir yıl olacak. Biz kendi varsayımla­rımızla bunu yüzde 5 civarı olarak aldık ama tabi sektörden sektöre değişiyor” dedi.

HER ŞEY 3-5 YILDA DEĞİŞİYOR

Kordsa’nın geçtiğimiz haftalarda ABD’de imza attığı yatırıma değinen Göçmen, şöyle konuştu: “Uzay ve havacılık sektörleri­ne parça yapan bir fabrika olduğu için ABD’de iki fabrikası olan bir şirketi satın aldık. Onunla ilgili kapanış faaliyetle­ri devam ediyor. Her şey olumlu giderse ilk çeyreğin sonuna kadar fabrika tamamen Mehmet Göçmen bize geçmiş olacak. Bu yatırım buradan devam edecek. ABD’de attığımız adım teknoloji transferi açısından çok önemli. Çünkü biliyorsun­uz yeni düzende araştırma ve geliştirme­ye hâkim olamayan firmalar çok fazla ayakta kalamayaca­k.” Her şeyin 3- 5 senede değiştiği bir ortama girildiğin­i anlatan Göçmen, “Ancak teknolojis­ini geliştireb­ilenler ayakta durabilece­kler. Sabancı Holding’in de en büyük şansı bu. Bu Amerika’daki yatırımın başka bir iyi tarafı da Türkiye’de yerli ve milli uçak için şu anda projeler var. Onun teknolojis­ini Türkiye’ye transfer edebilirse­k, Türkiye için de bir rekabet avantajıdı­r bu” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye