Sabah

UYAP’ın arkasından HAVELSAN çıktı

HAVELSAN’ı dört taraftan saran FETÖ’cülerin, UYAP dahil çok sayıda bilişim sistemini ele geçirdikle­ri belirlendi. Bilişim sistemleri­ne ise ‘SÜRAT Bilişim’ eliyle sızıldığı anlaşıldı

-

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın, “kısa adı UYAP olan Ulusal Yargı Ağı Portalı’nı FETÖ’cülere kaptırdık” açıklaması­nın altından HAVELSAN’daki FETÖ’cüler çıktı. HAVELSAN’ı dört taraftan saran FETÖ’cüler UYAP dahil çok sayıda bilişim sistemini ele geçirdikle­ri belirlendi. 17/25 Aralık Hükümete karşı yargı darbesi operasyonl­arının ardından TÜBİTAK’tan ve TSK’dan atılan yazılımcıl­ar ile Sürat Bilişimin yazılımcıl­arı tarafından kurulan UYAP sistemi sayesinde FETÖ devletin tüm operasyonl­arını kontrol etti. HAVELSAN’ın yüzde 10’unu ele geçiren FETÖ’cüler ise ancak geçen yıl temizlendi.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, önceki gün gerçekleşe­n Adalet Şura’sında UYAP’ı FETÖ’cülerin ele geçirmesin­e dikkat çekmesi gözleri UYAP’ın yapıldığı HAVELSAN’a çevirdi. HAVELSAN’da devletin stratejik yazılım programlar­ı 17/25 Aralık operasyonu­ndan sonra bile FETÖ’cülerin sığınma yeri olduğu ortaya çıktı. Türkiye gündemine mühendisle­rin şüpheli intiharlar­ıyla gündeme gelen HAVELSAN FETÖ’ünün yazılımcı yuvası olarak kullanıldı.

110 MÜHENDİS İHRAÇ

Devletin zirvesini usulsüz dinlemeler­de başrol oynayan TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın ardından FETÖ ile mücadele kapsamında TÜBİTAK’ta görev yapan Prof. Abdullah Çavuşoğlu’nun Mart 2017 tarihinde HAVELSAN Yönetim Kurulu’na atanmasıyl­a HAVELSAN’daki FETÖ yapılanma deşifre edildi. Çoğu yazılımcı olan 1300 mühendisin çalıştığı HAVELSAN’da FETÖ ile bağlantılı 110 mühendis işten hemen çıkarıldı.

‘SÜRAT’ TRANSFER

HAVELSAN’daki FETÖ yapılanmas­ında en büyük ağı FETÖ’nün bilişim şirketi olan Sürat Bilişim üzerinden gerçekleşt­irildi. HAVELSAN’a en çok Sürat Bilişimde çalışan yazılım mühendisle­rinin transfer edilerek göreve başlatıldı­kları tespit edildi.

HAVELSAN KUCAK AÇTI

Ayrıca, FETÖ’nün 17/25 Aralık hükümete yargı darbesi girişim operasyonu­nun ardından TSK başta olmak üzere TÜBİTAK’tan kovulan yazılım mühendisle­rine de kucak açan kurum yine HAVELSAN oldu.

 ??  ??
 ??  ?? SaIure CANTÜRK ANKARA
SaIure CANTÜRK ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye