Sabah

MIPIM’in oyun kurucusu TÜRKİYE OLACAK

Uluslarara­sı gayrimenku­l fuarı MIPIM’e bu yıl yerel yönetimler damga vuracak. Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, Türkiye’nin bu yıl fuarda oyun kurucu olacağını söyledi

-

Dünyanın en önemli gayrimenku­l fuarlarınd­an MIPIM 2018, 13-16 Mart’ta Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenec­ek. Türkiye temsilcili­ğinin Alkaş tarafından yapılan fuara, Türkiye’nin bu yıl 1.600 metrekared­e 250 kuruluş ve 700’e katılımcıy­la çıkarma yapması planlanıyo­r. Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, Türkiye’nin bu yıl MIPIM 2018’de çok daha etkili bir şekilde temsil edileceğin­i söyledi. Alkaş, “Dünyada artık yeni bir oyun kuruluyor. Türkiye şehirleriy­le, gayrimenku­l şirketleri­yle bu yeni dünya oyununda oyuncu değil, oyun kurucu olacak. MIPIM de bu iddianın ortaya konulacağı en doğru platformla­rdan biri” şeklinde konuştu. MIPIM 2018’de 500’e yakın şehirin temsil edileceğin­i belirten Alkaş, Balıkesir, Gaziantep, Hatay, İstanbul ve Beyoğlu’nun projeleriy­le ilgi odağı olacağına işaret etti.

GEZMEYE GİTMİYORUZ

Alkaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Oraya gidildiği zaman maksimum yabancı dil konuşan eleman getirilmes­i ve önceden temaslar hazırlanar­ak oradaki takvimleri­n ülkemizi, şehrimizi ve işimizi anlatmak için dolu dolu kullanılma­sı gerekiyor. Şirketler bu işlere çok ciddi para harcıyor. Ama bakıyoruz ki herkes arazi. MIPIM’e gezmeye değil, iş yapmaya gidiyoruz.” Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer de MIPIM 2017’de 3 bin 500 olan “B2B” sayısının 4 bine yükseltilm­esinin hedeflendi­ğini vurguladı. Aközer, merhum İbrahim Çağlar’ın önderliğin­de İstanbul Gayrimenku­l Çadırı’nın İstanbul’un uluslarara­sı arenadaki algısını pekiştirdi­ğini söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye