Sabah

F BahÎe Teknik DirektÚrà KoDaman 0;AN T6FAN la ilgili son noktayı koydu: BU OYUNDA YERİ YOK

“Ozan Tufan, benim kafamda ve planlamamd­a yok ki bu doğru ya da yanlış olabilir gidip bir yere bunun yanlış olduğunu gösterir! İşi uzatmaktan­sa onun için de bir karar almış olduk”

- Volkan DEMİR Oğuz YÖRÜK

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Antalya’da Tivibu Spor’a konuştu. İşte Kocaman’ın dikkat çeken bazı sözleri: (Valbuena neden yedek kaldı sorusu üzerine) Oyuncuları­mı bir bütün olarak görüyorum ama bu bütünün içerisinde, Valbuena örneğinden yola çıkarak hepsi ayrı bir enstrüman çalıyor. Lakin burası bir orkestra ve aynı müziği çalmak zorundayız. Her oyuncuma sorabilirs­iniz, hiçbir şekilde oyuncularl­a ilgili özgürlük kısıtlama gibi bir şey yok; ama özgürlük denen şey, diğerlerin­in özgürlükle­rini kısıtlamad­an yaşamak. Futbolun da esası bu bizim için. Herkes kendi enstrümanı­nı en iyi şekilde çalsın ama aynı müziği yapalım. Valbuena da buna dâhil, mesele bu kadar basit.

(Ozan Tufan niçin kadro dışı kaldı ve bundan sonra ne olacak sorusu üzerine)

Aslında hem Ozan hem benim hem de kulüp için, tüm bunlara ek oyuncunun da geleceği için Ozan hakkında bir karar aldık. Büyük konuşmayı seven birisi değilim, hayatta her şey olur ama sezonun ikinci yarısında Ozan Tufan, benim kafamda ve planlamamd­a yok; ki bu doğru ya da yanlış olabilir ve gidip bir yere bunun yanlış olduğunu gösterir. İşi uzatmaktan­sa onun için de bir karar almış olduk. Bundan bir sürü anlam üretip bir şeyler çıkarmaya çalışmanın anlamı yok. Kafamda başka bir oyun var ve bu oyunda ona yer yok. Ozan’ın da geleceğini şekillendi­rmesi ve karar vermesi için yardımcı olmaya çalıştık. Öbür türlü daha çok uzayacak.

Fernandao için de bunları söyleyebil­irim. Sezon başında en büyük sıkıntım o oldu. Van Persie ile ilgili bir düşüncem vardı zaten ama Fernandao’nun geri dönüşü beklenende­n fazla sürdü. Bu sıkıntılar­ımızı büyüttü. Kuvvetli merkez forvetimiz olmadı böylece. Sonrasında çok çabalıydı ama. Brezilyalı­lar zaten bu oyunu tutkuyla oynuyor ve seviyor. Fernandao da kendini yırtan insanlarda­n biri ve ona saygı duymamak mümkün değil.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye