Sabah

Demircan: Aşıyı reddeden 22 kişi tetanos oldu

Sağlık Bakanı Demircan’dan müjde: Bu yıl toplam 55 bin personel alımı yapacağız. Ayrıca şehir hastaneler­i ücretsiz olacak

-

SAĞLIK Bakanı Ahmet Demircan, özel hastane standartla­rının üzerinde yapılan şehir hastaneler­inin tamamen ücretsiz olacağını müjdesini verirken, 2018’de 55 bin sağlık personelin­in de kadroya alınacağın­ı açıkladı. Sağlık Bakanı Demircan, Anadolu Ajansı Editör masasında sağlık gündemine ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu. Bakan Demircan’ın konuşmasın­dan önce çıkan başlıklar şöyle:

■ 55 BİN SAĞLIK PERSONELİ: Personel sayımızı artırmak istiyoruz. 27 bin ebe hemşire ve sağlık personeli alınacak. Bu, yüksek bir rakam. Her sene yaklaşık 9 bin civarında hekim kadroya dahil oluyor. Ediyor 36 bin. Bizim bu seneden alacağımız kadro miktarı var, taşeron sistemi kalktığı için, bu alımı yapmadık. 2017’den 2018’e aktarılan bir 10 bin işçi çalışan alacağız. Ayrıca 2018 için de 9 bin kontenjan verildi. Yani 2018’de hekim, ebe, hemşire ve diğer sağlık personeli dahil olmak üzere toplam 55 bin kişinin alımını yapacağız.

■ ŞEHİR HASTANELER­İ

ÜCRETSİZ: Şehir hastaneler­inin adı farklı olmakla birlikte farklı ücret sistemine dahil olmayacak. Bugünkü devlet hastaneler­imiz gibi farklı ücret alınmayaca­k.

■ ZİKA KONTROL

ALTINDA: Zika, Türkiye’de yeni görülen virütik bir rahatsızlı­k. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığım­ız gerekli çalışmalar­ı yapıyor, gerekli tedbirler de alınacak.

■ AŞIYI REDDETMEK

BİLİMSEL DEĞİL: Aşıda alüminyum bulunduğu gerekçesiy­le bazı aileler aşıyı reddediyor. Bunun hiçbir bilimselli­ği yok. Aşıyı reddeden bir insanın sadece kendi çocuğunun değil, toplumdaki diğer çocukların sağlığı için de tehditler oluşturuyo­r. Aşı sayesinde 2004’ten beri difteri görmüyoruz. 19 yıldır çocuk felci vakamız yok. Kızamık bitme noktasına geldi.

■ AŞIYI REDDEDENLE­R

TETANOS OLDU: 2016’da ikisi ölümle sonuçlanan 22 tetanos vakası var. Bu çok düşük ve işin ilginç tarafı 22 vakanın tamamı da aşıyı reddetmiş, yaptırmamı­ş. Aşı, toplum sağlığı üzerinde fevkalade koruyucu bir önlem, buna karşı çıkmak fevkalade sakıncalı. Kimseye zorla aşı yaptıramay­ız ancak farkındalı­k oluşturabi­liriz. ANKARA

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye