Sabah

MEHMETÇİK DESTAN YAZIYOR

Zeytin Dalı Harekâtı havadan ve karadan tüm hızıyla sürüyor. Operasyond­a ilk kez yerli üretim ATAK helikopter­leri ve Cirit lazer füzeleri kullanıldı

-

287 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

TSK, OSÖ ile birlikte Afrin’e doğru dört koldan ilerliyor. Sızma girişimind­e bulunan 8 PKK/PYD’li öldürüldü. 5 günde öldürülen terörist sayısı ise 287’ye yükseldi.

YERLİ VE MİLLİ SİLAHLAR

SAVAŞ uçakları gün boyu terör hedeflerin­i bombaladı. T-129 ATAK helikopter­leri harekât sırasında yerli üretim lazer güdümlü “Cirit” füzeleri kullandı.

Dalı Harekâtı dört koldan devam ediyor. Hatay ve Kilis’e gönderilen tank ve zırhlı personel taşıyıcıla­r, birliklere takviye amacıyla sınır hattına yönlendiri­ldi. Savaş uçakları da Afrin ve çevresinde­ki terör hedeflerin­i vurmaya devam etti. Operasyonu­n 4’üncü gününTSK destekli ÖSO birlikleri, stratejik öneme sahip Cinderes beldesine bağlı el Hammam köyünü ele geçirdi.

Operasyonu­n batı cephesinde 4 noktada birden Afrin’e hücum eden TSK ve ÖSO savaşçılar­ı, birinci noktada Afrin’in Adah Manlı, ikinci noktada Maskanlı, üçüncü noktada Ömer Uşağı köyü ve çevresinde, dördüncü noktada ise Karmanlık noktaların­da eş zamanlı olarak saldırıya geçti. Zorlu çatışmalar­ın yaşandığı batı cephesinde Uğur YILDIRIM Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin bölgesinde­ki unsurların­a saldırı amacıyla önceki gece sızma girişimind­e bulunan 8 terörist etkisiz hale getirildi. Harekâtta yerli üretim taarruz helikopter­i T-129 ATAK da ilk kez görev yaptı. Terör hedeflerin­in karadan lazer sistemleri­yle işaretlenm­esinin ardından T-129 ATAK helikopter­leri, bölgeyi ateş altına aldı. Helikopter­ler, operasyon esnasında yerli üretim “Cirit” lazer güdümlü füzelerini de kullandı. Öte yandan, Mardin Nusaybin’de de Suriye tarafından taciz ateşi açan 3 PKK’lı etkisiz hale getirildi.

AFRİN ‘İMHA EDİLECEKLE­R’

Harekâtın ilk 5 gününü SABAH’a değerlendi­ren Hasan Kalyoncu Üniversite­si Öğretim Görevlisi Murat Aslan, “Önümüzdeki günlerde Afrin merkezine doğru ilerleyen TSK ve ÖSO, YPG’nin faaliyet alanını daraltacak ve sıkıştırıp imha edecektir. Teröristle­r Afrin’i terk ederlerse, mutlaka başka bir coğrafyada yine karşımıza çıkacak. Bu nedenle nerede olurlarsa olsunlar ‘imha’ edilmeleri kaçınılmaz” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? 2perasyon, yoğun yağmur ve oluşan çamura rağmen son hız devam ediyor. F-16’lar dün de terör hedeflerin­i vurdu. T-1 ATAK helikopter­leri, lazer güdümlü ‘Cirit’ füzeleriyl­e terör yuvalarını vurdu.
2perasyon, yoğun yağmur ve oluşan çamura rağmen son hız devam ediyor. F-16’lar dün de terör hedeflerin­i vurdu. T-1 ATAK helikopter­leri, lazer güdümlü ‘Cirit’ füzeleriyl­e terör yuvalarını vurdu.
 ??  ?? Bölgedeki Türk üslerinden de Dara İzze’nin kuzeyinde bulunan Basufan ve Başmera ile Shiora ve Jalma köyleri top atışına tutuluyor.
Bölgedeki Türk üslerinden de Dara İzze’nin kuzeyinde bulunan Basufan ve Başmera ile Shiora ve Jalma köyleri top atışına tutuluyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye