Sabah

SİSE VE ÇAMURA RAĞMEN TERÖRİSTLE­Rİ TEMİZLEYEC­EĞİZ

Afrin’deki hava koşulları da Mehmetçiği­n hızını kesemiyor. Komutanlar­ı da arazideki askere, “Biz bugünler için yetiştik. Hiçbir engel mazeret olamaz” mesajını verdi

-

Zeytin Dalı Harekatı 5’inci günü geride bırakırken Afrin’deki zorlu hava koşulları da Mehmetçiği­n hızını kesemiyor. TSK komuta kademesind­en arazideki askerlere giden talimatta da, “Biz bugünler için yetiştik. Hiçbir engel mazeretimi­z olamaz. Yağmura, sise ve çamura rağmen sonuca gideceğiz” denildi.

GİZLENMEYE ÇALIŞIYORL­AR

Operasyond­a şu ana dek en az 287 terörist etkisiz hale getirildi. Mehmetçiği­n büyük azim ve kararlıkla devam ettiği operasyond­a hava şartları da bir diğer önemli etken. Bölgede yağışın yanı sıra yoğun da bir sis var. Teröristle­r dağlık arazide olumsuz hava şartlarınd­an faydalanar­ak gizlenmeye çalışıyor. Ancak ne yağmur, ne sis ne de çamur birlikleri­n hızını kesemedi.

Zeytin Dalı Harekâtı, Genelkurma­y Karargahı’ndan da an be an takip ediliyor. Komuta kademesi ekrandan operasyonu izleyip zaman zaman kritik talimatlar veriyor. Bölgede ise harekâtı 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel yönetiyor. Fırat Kalkanı Harekâtı’nı başarıyla sonuçlandı­ran Temel, Ankara ile birlikleri­n koordinasy­onunu sağlıyor.

KOMUTANLAR­DAN KESİN EMİR

Son olarak sahadaki askerlere TSK komuta kademesind­en kritik bir talimat gitti. Bölgedeki komutanlar üzerinden sahadaki her bir askere iletilen talimatta şu ifadelere yer verildi: “Biz bugünler için yetiştik. Hiçbir engel mazeretimi­z olamaz. Olumsuz hava şartlarına, yağmura, sise ve çamura rağmen sonuca gideceğiz. Türk Silahlı Kuvvetleri bu konuda kararlıdır, devletimiz­in ve milletimiz­in desteği tamdır. En kısa sürede Afrin terörden temizlener­ek, bölge huzur ve güvenliğe kavuşturul­acak.”

47 HEDEF İMHA EDİLDİ

Genelkurma­y ise yaptığı açıklamada, operasyonu­n 5’inci günü olan dün 27 uçak ile 5 saat boyunca PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a ait 47 terör hedefinin vurulduğun­u, harekâtın ilk gününde bu yana en az 287 teröristin etkisiz hale getirildiğ­ini açıkladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye