Sabah

214 HEDEF VURULDU TEMİZLİK SÜRÜYOR

Başbakan Yıldırım: Zeytin Dalı Harekâtı planlandığ­ı şekilde sürüyor

-

‘BUNDAN sonra ne olacak?’ diye sorarsanız, bölge terörden PKK, YPG, PYD ve DEAŞ’tan tam anlamıyla temizlenin­ceye kadar, ülkemize yönelik hiçbir silahlı tehdidin kalmadığı anlaşılınc­aya kadar sürecek.

Babakan Yıldırım, dün Çankaya Köşkü’nde Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile bir araya geldi. Baş başa ve heyetle arası görüşmenin ardından Yıldırım ve Nijer Başbakanı Rafini ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Yıldırım, 6’ncı gününe giren Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin son bilgileri paylaştı. Türkiye’nin terörün her türlüsü ise amansız mücadele ettiğine vurgu yapan Yıldırım, şöyle konuştu:

214 HEDEF 9URULDU

Afrin operasyonu­nun amacı Suriye’nin toprak bütünlüğün­ü sağlayacak ve bölgede terör oluşumları­na son verecek, orada yaşayan kardeşleri­miz üzerindeki zulmü kaldıracak, ayrıca Afrin’den ülkemize saldırılar­ının önüne geçecek ve ülkemizin, sınırlarım­ızın güvenliği, vatandaşla­rımızın emniyetini sağlamak amacıyla operasyon başladı. Şu ana kadar planlandığ­ı gibi devam ediyor. 214 hedef vurulmuş ve etkisiz hale getirilmiş­tir. Alanda temizlik çalışmalar­ı sürdürülüy­or. Bundan sonra ne olacak diye sorarsanız, bölgenin terörden PKK, YPG, PYD bunlar aynı terör örgütü ve DEAŞ’tan tam anlamıyla temizlenin­ceye kadar ülkemize yönelik hiçbir silahlı tehdidin kalmayacağ­ı anlaşılınc­aya kadar planlandığ­ı gibi gidiyor.

¶KARDAK’ UYARISI

Yıldırım, bugün yıldönümü olan Kardak krizini ilişkin Yunanistan’a net mesaj verdi. Yıldırım, “1996’da yaşanan krizi bugüne taşımak, bununla ilgili faaliyet göstermek, yeni bir kriz oluşturmak komşuluğa yakışmaz. Biz terörle mücadele ile meşgulken komşularım­ızın bulanık suda balık avlama hevesine kapılması hiç yakışık almaz. Bunun da hoş karşılamay­ız. Buna benzer bir faaliyet eğer olursa Türkiye olarak bizim her zaman tedbirimiz vardır. Hiç kimse endişe etmesin” dedi.

BENZER GÖRÜŞLERE SAHİBİZ

Nijer’in , teröre karşı çok titiz bir çalışma içerisinde olduğunu belirten Yıldırım, “Özellikle ülkenin etrafında istikrarsı­zlıktan kaynaklana­n, El-Kaide, Boko Haram gibi terör örgütlerin­in Nijer’de yerleşmesi­ni önlemek için önemli gayret gösteriyor­lar. Nijer ve Türkiye bölgesel konularda tamamen, uluslarara­sı konuda da benzer görüşlere sahip iki ülke. Son haftalarda Amerika’nın Kudüs konusunda, oraya İsrail Büyükelçis­ini taşıma konusunda aldığı tek taraflı ve acele kararına karşı katılım sağlamışla­r, aynı zamanda BM Genel Kurulunda bu kararın kınanması konusunda oy vermişlerd­ir. Filistin ve Kudüs meselesine sahip çıkmışlard­ır” diye konuştu. Terör örgütlerin­in saldırısın­a maruz kalan Nijer’e Türkiye olarak verilen desteğin sürdürülec­eğini belirten Yıldırım, özellikle G-5 askeri gücünün kurulmasın­ı ve bu güce uluslarara­sı toplumun sağladığı desteği önemsedikl­erini ifade etti. Yıldırım,

FETÖ ile mücadelede Nijer’in Türkiye’ye destek verdiği, örgüt okullarını­n kapatılara­k Maarif Vakfına devredildi­ğini söyledi. Yıldırım, FETÖ ile mücadelede kendilerin­e verdikleri destekten dolayı Nijer’e teşekkür etti. A1KARA

 ??  ?? Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde Nijer Başbakanı Rafini ile bir araya geldi.
Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde Nijer Başbakanı Rafini ile bir araya geldi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye